Din oras

Boc recunoaște incompetența firmelor de salubritate: ”Rosalul este dezastru. Nici ceilalți nu sunt mai breji”. Pe când rezilierea contractelor?

Scris de 473

Boc admite și el într-un final că cele două firme de salubritate din Cluj-Napoca își desfășoară activitatea cu mari carențe și amenință că se poate ajunge la rezilierea contractelor.

”Rosalul este dezastru, nici ceilalți nu sunt mai breji. Nu știu cum să scap de ei procedural dacă nu își vor face datoria. În fiecare zi adunăm puncte negative pentru ei și pregătim rezilierea contractului. Nu se face foarte ușor pentru că dacă te duci în intanță durează și deșeurile trebuie ridicate. Firmele trebuie să știe că nu pot să își bată joc de banii, sănătatea și calitatea vieții clujenilor. Noi pregătim fundamentarea pentru reziliere și sunt amendați în fiecare zi”, potrivit lui Boc.

Zilnic clujenii numulțumiți sesisează modul deficitar în care se realizează colectarea deșeurilor. Firmele de salubritate nu respectă programul pentru colectare, astfel că punctele gospodărești ajung să fie îngropate în gunoaie. Problema este și mai gravă în cazul colectării selective. Mașinile care ar trebui să colecteze separat sticlă sau hârtie trec foarte rar, iar clujenii care ar dori să colecteze selectiv nu mai au loc în tomberoane pentru a depune deșeurile.

Situația este cu atât mai gravă în zona de case, acolo unde tomberoanele și sacii de gunoi rămân în stradă zile întregi până trece firma de salubritate să le ridice. Încă sunt clujeni care locuiesc în zona de case și care încă nu au primit pungi colorate pentru a realiza colectarea selectivă. Drept urmare, în aceste zone firma de salubritate continuă să adune gunoaiele la comun.

”Am înțeles că se întâmpla uneori că firmele de salubritate să pună fracțiile în aceeași mașină. Sper ca această epocă să fie de domeniul trecutului. Ei invocă faptul că nu se colectează selectiv și de aceea pun și ei la grămadă gunoaiele”, crede Emil Boc.

Boc nu crede că firmele de salubritate adună gunoaiele la comun, asta în ciuda zecilor de poze și filmulețe transmise de clujeni. Primarul trebuie să înțeleagă faptul că aceste firme nu își fac datoria așa cum ar trebui, să recunoască toate problemele și să ia măsuri, nu doar declarativ. Clujenii sunt deja sătuli să îl audă pe primar cum recunoaște că sunt probleme cu gunoaiele, dar situația nu se modifică. Gunoaiele încă stau zile întregi în stradă, colectarea selectivă nu se realizează, totul pe banii și nervii clujenilor.

Boc mai are o problemă la care ar trebui să caute soluții. Rampa de gunoi temporară este aproape de capacitatea maximă acceptată. Curând, Primăria Cluj-Napoca nu va mai avea unde să ducă guoaiele Clujului. Boc se bazează că prima celulă din

”Știu că în această toamnă prima celulă va fi dată în folosință. Așteptăm să vedem acest moment ce va pune punct rampei temporare. Noi va trebui să ducem toate gunoaiele de acolo și să readucem terenul la starea inițială”, crede primarul Emil Boc.ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 15 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 16 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 16 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 17 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 18 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 19 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 19 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 20 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 20 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 21 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 22 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 23 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE