Din oras

Boc pozează în mare susținător al sportului, dar a tăiat orele de înot gratuite ale elevilor

Emil Boc susține în toate intervențiile sale de la radio importanța sportului, în special în rândul copiilor. În acest sens, anul trecut a fost demarat un proiect pilot pentru elevii claselor 0-4 din trei licee clujene. Aceștia au avut ocazia să înlocuiască orele de sport cu ore de înot la Bazinul Grigorescu. Acest proiect, primit cu mult entuziasm de către elevi și părinți, nu a mai fost continuat și în acest an școlar.

Proiectul a demarat în octombrie 2018. Inițial în proiect au fost include două școli Şcoala Gimnazială Ion Creangă și Şcoala Generală Octavian Goga, iar începând din ianuarie 2019 a fost inclus și Liceul cu Program Sportiv. În cvadrul proiectului pilot denumit Ora de sport atfel, elevii au beneficiat de 10 şedinţe gratuite de iniţiere în înot, cu instructor autorizat. De asemenea, transportul elevilor s-a realizat cu microbuz de la şcoală la bazin şi de la bazin la şcoală.

Un proiect pilot de succes, dar care nu a mai fost continuat și în acest an școlar

În ciuda promisiunilor privind continuarea și extinderea proiectului Ora de sport altfel, în anul școlar curent acest proiect nu a mai fost implementat. O mămică nemulțumită a sesizat această situație municipalității, ea declarând că a ales pentru fetița ei Liceul cu Program Sportiv tocmai datorită orelor de înot gratuite. Potrivit acesteia, de la școala i s-a transmis că Primăria nu a mai bugetat acest proiect.

”Când se vor aloca fonduri pentru înot pentru copiii înscriși la Liceul cu Program Sportiv ? Faptul că vor face înot gratuit în cadrul programului școlar a fost unul din motivele pentru care ne-am înscris fetița în clasa 0 la Liceul cu Program Sportiv, pe strada Arinilor nr 9. De la începutul anului ni s-a spus că vor începe în octombrie, apoi noiembrie, urmând că ultima dată să ni se spună că nu știu când pentru că primăria nu alocă buget. Copiii sunt toți nerăbdători să meargă la piscină. De ce se mai promovează sportul dacă nu se aprobă buget. Se întreabă o mămică”.

Ragia Autonomă a Domeniului Public este responsabilă direct de impementarea acestui proiect, doarece Bazinul Grigorescu se află în administrarea sa. Reprezentanții au declarat că nu s-a renunțat la acest proiect, dar se caută o

”Pentru moment încă nu i-am dat drumul pentru că nu vom ști exact formula pe care vom merge. O să vedem eventual dacă mergem cu 1 Decembrie. Anul trecut a fost demarat în cursul lunii octombrie. Deocamdată tatonăm împreună cu școlile varianta în care îl vom continua. Nu l-am abandonat, doar că trebuie să îl regândim un pic într-o altă formulă. Suntem în discuții cu școlile și gândim acum o variantă. Anul trecut am demarat prima etapă în octombrie și a doua etapă în ianuarie. Este un proiect căruia urmează să îi dăm o formă finală deoarece a demarat ca un proiect pilot anul trecut. Vrem să vedem care este cea mai bună formulă. Vrem să vedem forma optimă, nu vrem să rămânem exclusivist pe trei școli. Nu l-am mai continuat în formula aceasta, dar este în studiu cum vom merge cu el”, a declarat Doru Teodorescu, purtătorul de cuvânt al RADP.

Educația este unul dintre subiectele preferate ale edilului Boc, acesta declarând cu fiecare ocazie, sumelor foarte mari alocate acestui sector.

”După cum am mai afirmat, investiţia în educaţie este cea mai sigură şi profitabilă investiţie, deoarece nu presupune riscul falimentului. Primăria şi Consiliul local s-au implicat fără rezerve în susţinerea sectorului educaţional din municipiul Cluj-Napoca. În ultimii patru ani, un sfert din taxele şi impozitele locale plătite de clujeni a fost investit în educaţia copiilor şi a tinerilor”, portrivit lui Boc.

”Ora de sport altfel” este un proiect bun al municipalității clujene, la care aparent s-a renunțat. În ciuda declarațiilor optimiste venite din partea RADP, dacă ar fi vrut cu adevărat să îl continue sau să îl extindă, ar fi avut timp în lunile când elevii au fost în vacanța de vară să găsească formula optimă. Elevii și părinții au fost entuziasmați, Boc a mai câștigat capital de imagine, iar apoi proiectul a fost pus la sertar. Șansa elevilor stă în anul electoral 2020, atunci când Boc, așa cum ne-a obișnuit deja va căuta tote proiectele populiste care pot să îi aducă voturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *