Editorial

Boc, planul B al americanilor daca Kovesi o mai lalaie

Aniversăm două săptămâni de când marii corifei ai coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, se coifosesc în a da publicității identitatea candidatului comun la Primăria Capitalei, dar și identitatea capului de listă la europarlamentare.

Tot ce avem deocamdată este un soi de poreclă hilară și anume „O FEMEIE”, sintagmă după care se ascund foarte multe sforării, negocieri și jocuri de culise.

Nu m-ați crezut la început când v-am spus acum cinsprezece zile că locul alocat sintagmei „femeie” este dedicat Laurei Codruța Kovesi. După cum vedeți, la două săptămâni de când am enunțat această variantă, nimeni nu a îndrăznit să o infirme. Nici Ciolacu, nici Ciucă nu au rostit răspicat: nu e vorba despre Kovesi.

Pentru ea a fost păstrat locul întâi la europarlamentare, doar că Zeița Justiției face nazuri, așa că Ciucă și Ciolacu au fost nevoiți să arunce în piață varianta că,de fapt, postul i-ar fi alocat Luminiței Odobescu, ilustra necunoscută care ocupă postul de Ministru al Afacerilor Externe.

Desigur, Corina Crețu, băbăciunea prostituată politic care s-a dezis ieri de Victor Ponta, dându-și demisia din Pro România la cererea lui Ciolacu, se dă mare în piață cum că pentru ea ar fi pregătit acest post. Mai este însă mult până departe, oricum, urat gest din partea gerontofilei, caci Victor i-a dat o pita de un milion juma’ de euro la Bruxelles, unde a avut prestatii lamentabile.

Așa cum vă spuneam, Kovesi se ține tare și toate datele indică că este nu numai prezidențiabilă, ci și cu șanse de câștig.

Dar…

La cei 50 de ani, Laura ar mai avea încă trei ani de mandat ca procuror european și ar trebui să se gândească dacă în viața asta, cât mai are de trăit, va vrea un copil, sau va continua pe aceeași cale a tensiunilor și presiunilor pe viața intimă și profesională, așa cum s-a întâmplat până acum.

Mai este puțină răbdare din partea Licuricilor pentru Laura în ceea ce privește decizia de a candida la Cotroceni. Așa că americanii, care au mereu un plan B, s-au pregatit să apeleze la Emil Boc în cazul în care Kovesi le dă eject. Emil Boc are aceeași calitate ca și Kovesi, este prezidențiabil, apare foarte sus în toate sondajele, dar, spre deosebire de Kovesi, este politician versat, cu o notorietate reală și, cel mai important, își dorește foarte mult să devină președintele României.

Încetul cu încetul, au apărut și câteva mici semne primăvăratice dinspre Statele Unite. În 4 martie, ambasadorul Americii la București și-a trimis adjuncta la Cluj-Napoca ca să dea un semnal discret de susținere pentru personajul Emil Boc.

 

Scopul oficial al vizitei a fost o lăbuță tristă, ceva despre programul de vize, în fapt, americanii croseteaza serios la aruncarea în valuri a lui Boc.

Încă un semn interesant a venit astăzi de la taica Manfred Weber, liderul popularilor europeni, cel care astăzi a ținut să îl evidențieze pe Boc ca fiind un zeu al dezvoltării Clujului pe care l-ar fi transformat într-un City Valley. E doar propagandă penibilă, dar pentru proști va conta.

 

Ca un mare cunoscător al subiectului Emil Boc vreau să îi avertizez pe toți cei care se gândesc să candideze la Cotroceni ca o eventuală nominalizare a lui Boc pentru președinția România are șanse enorme de reușită.

 

Dacă în cazul Laurei Codruța Kovesi ar exista o grămadă de moguli, oameni de afaceri și politicieni dispuși să-i pună piedici, în cazul lui Boc, lucrurile s-ar dezvolta într-un cu totul alt fel decât se așteaptă oricine și pe care eu pot să-l prevăd cu o certitudine de 99%.

În cazul unei nominalizări, Emil Boc poate scula la luptă electorală întreg Ardealul și Banatul, zgândărindu-i să susțină în sfârșit un președinte ardelean, bun gospodar, un președinte care nu e mitic, etc si blablabla.

O să ziceți că aberez, dar să știți de la mine că ultimii doi președinți, Băsescu și Iohannis, au fost aleși cu largul sprijin al Clujului și Ardealului, care s-au opus mereu PSD-ului și ideii de ciumă roșie, fiind stimulati si indarjiti impotriva PSD la cel mai irational mod cu putinta.

Din acest punct de vedere, oricât de suveranist și patriot ar fi George Simion, ardelenii și bănățenii tot pe Boc l-ar alege, căci îl consideră pe George Simion un mitic, chiar daca asta e argument de rahat.

Boc, chiar dacă un comunistoid, un ipocrit, un fariseu și un oportunist sadea, este un supraviețuitor de calibru al ultimilor 20 de ani. Conduce orașul cel mai puternic, cel mai bogat și dezvoltat oraș din afara Bucureștiului, și are de partea sa cea mai dezvoltată regiune din punct de vedere economic din România, mă refer la Transilvania.

Eram la o masă în decembrie la București, întâmplător cu mai mulți deputați din toate partidele, la aniversarea unui discret om de afaceri. Aceștia discutau despre variantele la Cotroceni, posibile finale între Simion și Ciolacu, Simion și Kovesi. M-au întrebat și pe mine ce cred și le-am spus așa: „Tot ce vorbiți voi este foarte posibil, dar ați uitat de un singur om, care deocamdată pare delistabil: Emil Boc. Dacă Boc candidează, câștigă Controceniul”.

Acest Plan B este și motivul pentru care cel mai probabil Emil Boc a anunțat recent la un radio local că nu îl mai interesează nicio funcție la Comitetul european al Regiunilor. Dacă planul B se va pune în aplicare, va candida și își va recâștiga a cincea oară Clujul, iar apoi va avea încă două luni și jumătate de campanie electorală ca să convingă electorii pentru Cotroceni.

Are deja note noi in discursul sau:

Vă spun sincer m-aș bucura din inima ca Cluj-Napoca să scape de acest ipocrit, dar cred că aș regreta mult mai mult ca el să ajungă președinte, fiindcă vorbim tot de un politician de sorginte comunistă care a făcut armata la Securitate, vorbim tot de un politruc, de fostul pupător de fund al maleficului Băsescu, de sclavul electoral al Elenei Udrea, de om care a tăiat cu cinism pensiile românilor, a tolerat corupția PDL-iștilor și și-a pus apoi palma în fund revenind la Cluj.