In vizor

Boc pasează către asociațiile de proprietari montarea aparatelor cu dezinfectanți

Primăria Cluj-Napoca a decis să pună în cârca asociațiilor de proprietari responsabilitatea montării dispenserelor cu dezinfectanți din scările de bloc, chiar dacă acest lucru era în responsabilitatea sa.

”Autoritatile administratiei publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu solutii dezinfectante la toate intrarile in blocurilor de locuinte situate pe raza unitatii administratuv-teritoriale si vor dezinfecta periodic casa scarii si alte spatii comune”, se menționează în Ordonața Militară. 

Boc a ales însă să interpreteze ordonanța după bunul plac și să pună la dispoziția asociațiilor de proprietari dispenserele și dezinfectanții, iar aceștia să se ocupe de montatul lor, pe propria lor cheltuială.

”Primăria va pune la dispoziție administratorilor de bloc dispozitivul și dezinfectantul și ei îl vom monta unde consideră pentru a exista o cooperare între Primărie și Asociațiile de proprietari”, potrivit lui Boc.

Practic administratorul trebuie să se plimbe la fiecare scară și să monteze dispenserele, sau să găsească pe cineva care să se ocupe de acest lucru. Potrivit declarației venită de la un administrator de bloc, funcționarii Primăriei presupun că fiecare bloc are pe cineva care să se ocupe. 

”Daca ordonanta militara spune ca Autoritatile Locale se ocupa cu montarea dispozitivelor pentru solutii dezinfectante de ce angajatii primariei suna administratorii de imobile din Cluj si le cer o situatie cu numarul de scari de bloc pentru ca Primaria sa trimita la administrator toate sistemele si sa si le monteze fiecare bloc in parte? Si sa mai primim si raspunsuri “colaboram cu blocurile care ne ajuta sa le montam” sau “sigur in fiecare bloc se gaseste cineva care sa le monteze”. E foarte usor sa stai in birouri si sa dai telefoane si sa pui pe altcineva sa faca treaba ta ca Primarie si Administratie Locala. Cine suporta cheltuielile de montat de deplasat la fiecare scara de bloc? Administratorul? Asociatia de proprietari? Da primaria si echipament de protectie pentru cei care le monteaza?”, sesizează administratorul unui bloc din Cluj.

Dacă voia să mai salvezi niște bani la bugetul local și să nu mai plătească o firmă care să se ocupe de montareaza dispozitivele cu dezinfectanți, Primăria putea să apeleze la angajații RADP,  mai ales că odată cu starea de urgență activitatea unora dintre ei a fost suspendată cum ar fi cei care se ocupă de piața de vechituri, sau de ridicarea mașinilor. 

Clujenii reclamă și modul în care firma Coral să ocupă de dezinfectarea scărilor de bloc. Există un program stabilit care însă nu se respectă, iar în unele blocuri dzinfecția s-a făcut superficial.

Citește și:

Clujenii sunt nemulțumiți de modul în care Coral face dezinfecția în scările de bloc. Primăria cheltuie 7 milioane de lei pentru dezinfectarea blocurilor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *