Eveniment

Boc, ignorat de primarii ruși

Scris de 1723

Sătul să privească, asemenea lui Iohannis – «cu atenție și îngrijorare», la situația din Ucraina, Emil Boc s-a decis să acționeze. 

Convins fiind că va primi un răspuns, Emil Boc a purces la redactarea unei scrisori către primarii ruși, în care le cere să facă totul, tovarăși, ca să boicoteze regimul Putin și să crească «calitatea vieții».

Dar, primarii ruși, nesimțiții, l-au ignorat pe edilul orașului de 5 stele și președinte al Asociației Municipiilor din România (AMR).

Întrebarea este de ce l-au ignorat: ori Boc este un primar prea mic pentru ruși, ori s-au prins că e PR și nu au mai catadicsit să răspundă.

Un fapt însă rămâne: alături de Vitali Kliciko, care trage cu arma, Emil Boc se implică după puterile lui, în războiul din Ucraina. Cu acțiuni piaristice.

La începutul lui martie 2022, Asociația Municipiilor din România (AMR), structură coordonată de Emil Boc, a trimis o scrisoare deschisă primarilor municipiilor și orașelor din Federația Rusă prin care solicita acestora să condamne regimul Putin.

„Primarii municipiilor din România solicită Primarilor municipiilor și orașelor din Federația Rusă, în calitate de reprezentanți legitimi ai comunităților locale, să facă toate diligențele necesare față de autoritățile centrale pentru a opri acest război care nu reprezintă poporul rus și viitorul în care doresc să trăiască popoarele europene”, se arată în scrisoarea semnată de Emil Boc și toți cei 109 primari de municipii din cadrul AMR.

Citește scrisoarea AICI.

Recent, în cadrul unui interviu acordat cu prilejul Summitului European al Regiunilor și Orașelor ce a avut loc la Marsilia, Franța, în perioada 3-4 martie, edilul Emil Boc a reiterat însemnătatea unei poziționări clare a primarilor din Federația Rusă privind războiul din Ucraina:

„Noi, Asociația Municipiilor din România, am scris o scrisoare, adresată celor 327 de primari din marile municipalități din Rusia, cerându-le să facă tot ce le stă în putință să oprească acest război”, a apreciat Emil Boc.

„Ei, împreună cu noi, pot să-l oprească pe Putin să meargă mai departe”, a adăugat Boc.

Din păcate, președintele AMR Emil Boc a omis să se pronunțe referitor la răspunsul oferit de cele peste 300 de municipii din Rusia la solicitarea Asociației Municipiilor din România.

Oricum, întrucât căile de comunicare din Federația Rusă au fost blocate, rămâne neclar cu ce a trimis Emil Boc scrisoarea adresată rușilor. Poate cu porumbelul!?

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 11 mins Rautacisme
  A fost desființată o tabăra ilegală în Parcul Est. Administrația locală îi roagă pe clujeni să patruleze în locul Poliției locale care este pusă la îngrășat, să-și merite ”Prima de Osânză”
 • Acum 1 hour Justitie
  Bode vs UBB Cluj-Napoca începe cu o amânare
 • Acum 3 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 3 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 3 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 4 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 4 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 4 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 4 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 5 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 6 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 6 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE