Eveniment

Boc, ignorat de primarii ruși

Sătul să privească, asemenea lui Iohannis – «cu atenție și îngrijorare», la situația din Ucraina, Emil Boc s-a decis să acționeze. 

Convins fiind că va primi un răspuns, Emil Boc a purces la redactarea unei scrisori către primarii ruși, în care le cere să facă totul, tovarăși, ca să boicoteze regimul Putin și să crească «calitatea vieții».

Dar, primarii ruși, nesimțiții, l-au ignorat pe edilul orașului de 5 stele și președinte al Asociației Municipiilor din România (AMR).

Întrebarea este de ce l-au ignorat: ori Boc este un primar prea mic pentru ruși, ori s-au prins că e PR și nu au mai catadicsit să răspundă.

Un fapt însă rămâne: alături de Vitali Kliciko, care trage cu arma, Emil Boc se implică după puterile lui, în războiul din Ucraina. Cu acțiuni piaristice.

La începutul lui martie 2022, Asociația Municipiilor din România (AMR), structură coordonată de Emil Boc, a trimis o scrisoare deschisă primarilor municipiilor și orașelor din Federația Rusă prin care solicita acestora să condamne regimul Putin.

„Primarii municipiilor din România solicită Primarilor municipiilor și orașelor din Federația Rusă, în calitate de reprezentanți legitimi ai comunităților locale, să facă toate diligențele necesare față de autoritățile centrale pentru a opri acest război care nu reprezintă poporul rus și viitorul în care doresc să trăiască popoarele europene”, se arată în scrisoarea semnată de Emil Boc și toți cei 109 primari de municipii din cadrul AMR.

Citește scrisoarea AICI.

Recent, în cadrul unui interviu acordat cu prilejul Summitului European al Regiunilor și Orașelor ce a avut loc la Marsilia, Franța, în perioada 3-4 martie, edilul Emil Boc a reiterat însemnătatea unei poziționări clare a primarilor din Federația Rusă privind războiul din Ucraina:

„Noi, Asociația Municipiilor din România, am scris o scrisoare, adresată celor 327 de primari din marile municipalități din Rusia, cerându-le să facă tot ce le stă în putință să oprească acest război”, a apreciat Emil Boc.

„Ei, împreună cu noi, pot să-l oprească pe Putin să meargă mai departe”, a adăugat Boc.

Din păcate, președintele AMR Emil Boc a omis să se pronunțe referitor la răspunsul oferit de cele peste 300 de municipii din Rusia la solicitarea Asociației Municipiilor din România.

Oricum, întrucât căile de comunicare din Federația Rusă au fost blocate, rămâne neclar cu ce a trimis Emil Boc scrisoarea adresată rușilor. Poate cu porumbelul!?