Politica

Boc, făcut de rușine de o clujeancă! Primarul l-a pus pe liste pe Cristian Ciuta, care a distribuit pliante false sub sigla USR

Emil Boc, primarul și funcționarul uns cu toate alifiile, este demascat de către cei care au surprins mârșăviile politicianiste ale PNL Cluj în campania pentru alegerile europarlamentare de anul trecut, atunci când peneliștii clujeni distribuiau pliante false sub sigla USR: „Am simțit uimirea unui politician care se simte stăpân absolut peste moșie, că este luat la rost de un cetățean”, notează Daria Nicoară, cea care și-a permis să-l ia la rost pe edilul Boc pentru minciunile și lipsa de principialitate a PNL Cluj, partid ce l-a nominalizat pe Cristian Ciuta, șeful TNL Cluj, pentru funcția de consilier județean, chiar dacă liberalii anunțaseră că Ciuta, șeful tinerilor liberali a fost demis după ce a distribuit pliante false sub sigla USR.

Emil Boc, confruntat cu întrebările oneste privind integritatea și moralitatea membrilor PNL, și-a evidențiat ipostaza politicianistă, a unui personaj gata oricând pentru teatru, publicitate și promisiuni, mai puțin pentru o discuție deschisă privind integritatea membrilor PNL:

CITEȘTE ȘICristian Ciuta, șeful TNL Cluj care a distribuit pliante false cu USR, candidează pentru funcția de consilier județean, după ce anul trecut a fost exclus din partid. Emanuel Ungureanu – USR: „PNL Cluj e condus de o haită”

„A fost momentul în care am simțit că acești oameni nu vor să asculte și că nu le pasă de principiile moralității, pentru ei imaginea și teatrul sunt totul.

Un teatru grotesc, din care singurul scop, la finalul piesei, nu e schimbarea, nu e datoria morală, nu e binele cetățeanului, nu e conștiința curată, ci un joc de oameni disperați să rămână nepătați de propria mizerie și cu banii în mână. Să se achite de datoriile către cei care i-au ajutat să ajungă și să rămână în funcții și să scape, deși afundați în mizeria creată de ei, curați ca lacrima unui copil”, notează Daria Nicoară, cea care l-a surprins pe liderul TNL Cluj, Cristian Ciuta, actual candidat pentru funcția de consilier județean, distribuind pliante false sub sigla USR.

Mesajul integral:

„În seara aceasta am avut ocazia să mă întâlnesc cu domnul Emil Boc și să port o mică discuție cu dânsul.

Se afla într-o acțiune de campanie, alături de o echipă de-a sa, eu eram în zonă și nu am putut pierde momentul. 

Am încercat pe Facebook să primesc răspuns la întrebările mele legate de subiectul Cristian Ciuta, anul trecut membru TNL, șef de organizație, care a distribuit pliante cu informații false, în numele USR PLUS, alături de alți colegi, pliante care au costat enorm…acțiune pentru care PNL Cluj a fost sancționat de Biroul Electoral și apoi au declarat, public, că se dezic de colegii lor și i-au eliminat din partid…

CITEȘTE ȘIPolitica de tip PDL a PNL Cluj: Alexandru Piticar, vicepreședinte al tinerilor liberali din Cluj-Napoca, filmat în timp ce împărțea pliante false cu sigla Alianței USR-PLUS

Dar un an mai târziu, unul dintre aceștia, primește post călduț pe 4 ani, în Consiliul Județean, căci.. faptele bune pentru partidele vechi, structuri îmbibate de corupție, sunt răsplătite.

Nu am primit răspunsuri, așa cum mă așteptam, de altfel, astfel că, dacă tot ne-am întâlnit, am zis să întreb direct, în față și să văd reacțiile unui politician vechi, uns cu toate alifiile și învățat să țină discursuri populiste și conversații din care să iasă singurul câștigător, un om care prea puțin ascultă și încearcă să domine și să își păstreze funcția și imaginea…psihologic vorbind, e natural, firesc, dar…pentru binele comunității…astfel de personalități ajung să decidă pentru viața cetățenilor…

Deci…Inițial, totul a început calm, ne-am felicitat reciproc, ne-am reamintit de unde ne cunoaștem. 

În momentul în care am adus în discuție prezența lui Cristian Ciuta pe lista candidaților eligibili la Consiliul Județean Cluj, conversația s-a aprins.

I-am spus că eu i-am filmat pe Ciuta și pe colegul său în timp ce distribuiau pliantele și că nu înțeleg cum poate un astfel de om, deși a fost exclus din partid, să revină, să fie primit, recompensat de partid cu o funcție.

CITEȘTE ȘIReplica incredibilă a lui Boc când un activist USR i-a bătut obrazul pentru pliantele false anti USR din campania electorală – VIDEO

Domnul Boc mi-a spus că da, știe de Ciuta, știe că se află pe listă.

Practic, deși anul trecut a mințit și a spus că nu știe despre ce este vorba, acum, pus în fața faptului împlinit, neașteptând o astfel de conversație la ceas de seară, când ei încercau să convingă oamenii să le acorde iar votul, a recunoscut faptele.

M-a informat că Ciuta nu a fost exclus din partid, domnul  Dan Ștefan Tarcea a negat și dânsul, i-am întrebat de ce au declarat astfel în presă, însemnând că acele declarații au fost, de fapt, minciuni.

I-am spus că mă aștept de la dânsul să aibă oameni integri în echipă, ca el și echipa sa de candidați să respecte principii de integritate.

A fost momentul în care domnul Boc s-a enervat, apoi au încercat, în stilul clasic, de om prins cu minciuna, să întoarcă discuția în favoarea lor și să închidă subiectul…Mi-a spus că știe că suntem adversari și că trebuie să ne respectăm reciproc. I-am explicat că eu îi respect, atâta vreme cât și ei respectă principii și că pentru asta luptăm, să avem oameni integri în funcții, pentru comunitate, căci pentru asta luptă USR PLUS.

A continuat, deși, agitat și nervos, își întoarse corpul ( limbajul nonverbal l-a trădat) în direcția opusă mie, dând să plece, dar mi-a spus că va verifica informația, dacă Ciuta a fost exclus sau nu.

I-am spus, în final, că un astfel de om nu are ce căuta pe liste și trebuie eliminat. 

Domnul Tarcea, viceprimarul, s-a cam pierdut printre cuvinte, se uitau unul la altul, cei din echipa lor priveau la discuția noastră…

A fost momentul în care am simțit uimirea unui politician care se simte stăpân absolut peste moșie, că este luat la rost de un cetățean. 

A fost momentul în care am simțit că acești oameni nu vor să asculte și că nu le pasă de principiile moralității, pentru ei imaginea și teatrul sunt totul.

Un teatru grotesc, din care singurul scop, la finalul piesei, nu e schimbarea, nu e datoria morală, nu e binele cetățeanului, nu e conștiința curată, ci un joc de oameni disperați să rămână nepătați de propria mizerie și cu banii în mână. Să se achite de datoriile către cei care i-au ajutat să ajungă și să rămână în funcții și să scape, deși afundați în mizeria creată de ei, curați ca lacrima unui copil.

Concluzie…
Cristian Ciuta, un om care a comis ilegalități pentru partid, pentru PNL, jucând murdar, dorind să denigreze oameni veniți din societatea civică, oameni care au înghețat, luni de zile, la protestele împotriva lui Dragnea, datorită cărora avem azi o nouă speranță, datorită cărora PSD a început să își piardă puterile și justiția să miște…Oameni care au făcut și fac sacrificii, care au înțeles că doar dacă fac ei un pas înspre implicarea personală pot să schimbe ceva, nu de pe margine…căci asta este USR PLUS,  toți acești oameni…

Datorită PNL Cluj, Ciuta, pe care l-am văzut în campanie, duminică, în parc, iar…un astfel de om, căruia îi lipsesc principiile, va ajunge să ia decizii pentru județul Cluj! 

Rușine PNL și Emil Boc, rușine, Alin Tișe, rușine, Dan Tarcea, pentru că mințiți oamenii în față!

Dacă e un lucru pentru care lupt, acela e integritatea, bunul-simț și adevărul, o lume mai bună, în care oamenii buni să aibă ocazia să facă ceea ce e bine pentru ceilalți.

…PNL mi-a dovedit, încă o dată,  că nu cunosc acești termeni, notează Daria Nicoară pe pagina sa de Facebook. 

CONTEXT

În 2019, peneliștii clujeni, coordonați de Cristian Ciuta, lider TNL Cluj, au distribuit pliante cu mesaje false, atribuite USR. Pe acei fluturași erau publicate niște informații pro avort obligatoriu pentru familiile care nu au un venit mediu. Aceste mesaje erau atribuite unei membre USR, deși acest lucru nu era adevărat. 

Ulterior, printr-un comunicat oficial, care s-a dovedit doar formal, TNL Cluj a dezaprobat acțiunea liberalilor clujeni implicați în distribuirea de materiale electorale cu conținut fals, atribuite USR, iar potrivit comunicatului din aprilie 2019, cei doi tineri erau excluși din organizația penelistă clujeană: este vorba de Cristian Ciuta, lider TNL Cluj, și Alexandru Piticar. 

În august 2020, Cristian Ciuta era nominalizat din partea peneliștilor clujeni pentru un post de consilier județean. 

Practica PNL-iștilor clujeni este demnă de PDL-ul de odinioară, iar după cum demonstrează discuția dintre Daria Nicoară și primarul Emil Boc, peneliștii doar mimează schimbarea și transparența, apropierea de cetățean și meritocrația. În fapt, PNL continuă să funcționeze după aceleași metode PDL-iste lipsite de principii și integritate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *