In vizor

Boc: E mai sigur să mergi la festival decât la restaurant

Primarul Emil Boc, amfitrion și mare fan al festivalului UNTOLD, a susținut azi într-o declarație la un post de radio că prezența la un festival este mai sigură decât să iei masa într-un restaurant. 

„Au apărut și reglementările pentru festivalurile mari și participanții trebuie să prezinte certificate de vacinare, dovada trecerii prin boală sau test. La restaurant nu te întreabă nimeni dacă ești vaccinat sau nu, dar la evenimentele acestea te întreabă și nu poți să intri. E mai sigur să mergi într-un festival decât într-un restaurant. Mă refer la regulile acestea foarte stricte. Responsabilitatea este cea mai importantă. Dacă știi că ești bolnav stai acasă. Vaccinează-te, testează-te, nu îmbolnăvi pe alții.  Dacă ești vaccinat protejează-te și protejează-i și pe ceilalți purtând mască”, a declarat primarul Boc.

Este de-a dreptul absurd să crezi că ești mai în siguranță la un festival cu zeci de mii de oameni decât la restaurant. Chiar dacă se solicită documente pentru a participa la festival se știe că cei vaccinați pot să transmită virusul și pot să se îmbolnăvească. Niciun vaccin nu îți garantează protecție de sută la sută. Ca să nu mai vorbim de faptul că cei care vor participa doar pe baza unui test negativ, au toate șansele să se îmbolnăvească într-o mulțime de zeci de mii de persoane fără mască și care cântă alături de artiști. 

Declarația primarului prin care aproape că descurajează prezența la restaurant este încă o lovitură pentru cei din Horeca. Restaurantele au fost închise aproape tot anul trecut, dar și mare parte din acest an. Iar o infectare în masă la Untold nu va face decât să aducă un nou lockdown, adică alte localuri și restaurante închise. Însă totul pentru profit. După UNTOLD potopul. Ce dacă se închid restaurante sau școli? Important e că am avut UNTOLD.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *