Din oras

Boc despre cozile infernale din benzinării: “Echilibru, moderație. Nu e cazul să sărim să ne facem provizii de un fel sau altul”

Scris de 459

După ce miercuri seara, clujenii au blocat tot orașul și toate benzinăriile pentru a-și face provizii de combustibil de teamă că prețurile vor ajunge la un preț record, primarul Emil Boc a fost întrebat, astăzi, într-o emisiune radio ce părere are despre isteria de aseară. El a făcut apel la calm, moderație și echilibru.

Dialogul dintre realizatorul emisiunii, Lucian Danciu și primarul Emil Boc a început pe un ton ironic, cu privire la blocajele din benzinării.

Lucian Danciu: Am avut emoții că o să fiți la coadă la benzină când să facem emisiunea. Glumesc, firește!

Emil Boc: La ora asta benzinăriile sunt goale în oraș.

Lucian Danciu: Acum sunt goale. Îs goale oare și de carburanți sau numai de oameni?

Emil Boc: De oameni.

Apoi, primarul a fost întrebat cum își explică aglomerația de aseară. Boc consider că reacția oamenilor a fost una firească.

“Sunt până la urmă reacții firești ale oamenilor în momente în care ești la graniță cu un conflict armat și stare de război. Și în contextul în care informații de toate felurile pot să circule pe toate canalele, e evident că poți ajunge la asemenea situații.

Important este ca oamenii să știe că România are situația sub control din toate punctele de vedere, nu există risc de atac armat asupra României, avem cele mai bune și înalte garanții de securitate posibile pe această planetă. Deasupra numai Dumnezeu mai este. Nu există pe termen scurt, mediu și lung nici un fel de problem cu privire la desfășurarea vieții noastre în condiții obișnuite, dar influențată de situația de conflict de la granițele noastre”, a declarat Emil Boc.

Primarul consideră că oamenii trebuie să fie echilibrați și să nu sară să își facă provizii de nici un fel pentru că lucrurile sunt sub control.

“E adevărat că apar aceste informații legate fie uneori de adâncirea unei crize economice, fie de creșterea prețului la carburanți. Aceste lucruri se întâmplă peste tot în lume, dar nu sunt constante. Până la urmă lucrurile acestea se vor stabiliza, iar partea care a fost legată de pompă, evident că a fost o informație care s-a propagat cu rapiditate în mass-media și oamenii au încercat să își ia măsuri de protecție, desi au văzut că benzină este, că prețul nu este acela care l-au scris doi – trei pe Facebook, că MOL-ul a curmat acea practică și că avem situația sub control.

Totuși cel mai important mesaj pe care vreau să îl înțeleagă clujenii: echilibru, moderație. Nu e cazul nici să sărim să ne facem provizii de un fel sau altul, nici să stăm la cozi pentru benzină, nici să ne înghesuim să cumpărăm valută, nici să ne înghesuim să mergem să ne facem toți pașapoarte. Viața trebuie să își urmeze cursul firesc pentru că nu sunt motive care să ne ducă la supraaglomerarea unor situații sau a unor spații publice. Autoritățile statului știu ce au de făcut. Au situația sub control și la nivel național și la nivel local”, a spus Boc.

Primarul le-a transmis clujenilor să încerce să se comporte cât mai aproape de normalitate pentru a-și ușura viața.

“Evident că ne uităm cu prudență și cu interes și cu solidaritate la ceea ce se întâmplă în Ucraina și pe de o parte suntem alături de poporul ucrainean în greutatea mare prin care trece, dar în același timp trebuie să se știe că România nu este direct afectată de acest conflict. Evident că ecourile unui război în preajma sa se resimt și temerile oamenilor sunt firești, dar la fel de mult trebuie să știe oamenii că avem din acest punct de vedere situația sub control și cu cât se comportă mai aproape de normalitate cu atât viața noastră va fi mai ușoară. Cu cât sărim dintr-o extremă în alta cu atât lucrurile pot fi mai complicate și mai dificile”, a încheiat Boc.ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours Politica
  Ciolacu, despre pensiile speciale: Îmi menţin părerea că trebuie o reformă şi am să o duc până la capăt. Întrebat dacă noile propuneri să nu se aplice pentru pensiile în plată: Înseamnă că nu mai vorbim de o reformă
 • Acum 14 hours Politica
  Flancat de Salad Box și Canta, Ovidiu Săcară rămâne președinte al PSD Cluj-Napoca
 • Acum 16 hours In vizor
  ZĂHĂRELUL: Oferta finală a Guvernului pentru profesori: cresc de la 1 iunie salariile cu 1.000 de lei brut lunar pentru cadrele didactice și 400 de lei pentru personalul nedidactic. Majorarea cerută de sindicate până la salariul mediu pe economie, etapizată pe trei ani. Întâlnire premier-sindicate la ora 19.00
 • Acum 20 hours In vizor
  UNII NU AU CE PUNE ÎN FARFURIE, ALŢII DAU DIN BURIC ÎN BALI: Vicepremierul Kelemen Hunor și liderul Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților vor pleca pentru o săptămână în Indonezia, la Bali, unde vor vizita unele ”obiective economice și culturale”. Se cere diurnă majorată cu 20% și o treime din bani dați în avans
 • Acum 20 hours In vizor
  Individul care înjură pe Facebook, Iulian Cristache, de peste 15 ani preşedinte al unei obscure Federaţii a “asociaţiilor de părinţi”, se bagă în seamă în problema grevei profesorilor
 • Acum 20 hours In vizor
  Greva profesorilor continuă. Sindicatele anunță că au decis să NU accepte un acord, chiar dacă e semnat de președintele Iohannis
 • Acum 20 hours Sanatate
  CUI FOLOSEŞTE PUNEREA DE POALE ÎN CAP DINTRE CEI DOI DEPUTAŢI PSD PE SPINAREA BOLNAVILOR DE CANCER? Rafila: “Patriciu Achimaș Cadariu, a refuzat orice dialog”. Achimaș Cadariu: “Alexandru Rafila se ocupă de denigrări și distruge lucruri la care nu se pricepe”
 • Acum 20 hours PubliNews
  Vrei să vezi cele mai spectaculoase rase de pisici? Vino în acest weekend la Iulius Mall, unde are loc WCF International Cat Show!
 • Acum 22 hours In vizor
  HUEDIN: O MIZERIE DE ȘCOALĂ. AlinTișe, președintele CJ Cluj și directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, fac pase cu pisica moartă a responsabilității
 • Acum 22 hours Eveniment
  GREVA PROFESORILOR prelungește încheierea mediilor şi înscrierea la BAC la clasele a XII-a
 • Acum 23 hours General
  A început protestul polițiștilor din penitenciare: Aceștia refuză să intre la serviciu timp de patru ore și nu vor ieși cu deținuții la muncă
 • Acum 23 hours Analiza
  Klaus Iohannis i-ar fi convocat la Cotroceni pe Ciucă și pe Ciolacu. Poate pentru a ”găsi” bani pentru stingerea conflictului cu sindicatele din Învățământ. Dar ce se întâmplă dacă își dă Ciucă demisia, că nu sunt bani, iar Ciolacu nu vrea să-i preia funcția (că nu sunt bani)?
 • Acum 2 days In vizor
  Iohannis ar gira și el ceva, dar încă nu știe ce. Liderii de sindicat i-ar trăda nițel pe sindicaliștii din stradă. La cum arată lucrurile, va fi precum a mai fost și mai presus de atât. Adică FÂS!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE