In vizor

Boc, despre aparthotelul pe care Andreea Esca vrea să îl construiască în centrul Clujului: „Te salutăm de la Cluj. Nu am știut că ei construiesc. Poate se mută la Cluj. Îi așteptăm.”

Scris de 3,864

Primarul Emil Boc a susținut în cadrul Comisiei de Ubanism că nu știa că Andreea Esca și soțul ei vor să construiască un aparthotel pe strada Fortăreței, dar îi așteaptă să se mute la Cluj. 

„Te salutăm de la Cluj. Nu am știut că ei construiesc. Poate se mută la Cluj. Îi așteptăm. La nivel european există aceste facilități micuțe, cochete. Există parkinguri în apropiere, iar cine vrea să vină în centrul Clujului poate să folosească transportul în comun. Mă bucur să văd calitate. Aceste curți interioare dau un anumit farmec orașului”, a transmis primarul Emil Boc. 

Familia Esca-Eram și-a propus să construiască un aparthotel cu trei apartamente situat pe strada Fortăreței colț cu Napoca, chiar în centrul istoric al orașului. Proiectul a primit avizul de la Comisia de Monumente, dar și susținerea arhitecților din Comisia de Urbanism. 

În acest moment, singura problemă pe care beneficiarii acestui proiect ar putea să o aibă este cu ceilalți coproprietari ai terenului. 

„După realizarea construcției nu vor mai avea părți comune cu ceilalți coproprietari. La accesul de pe strada Napoca nu vor fi influențate părțile comune. Construcția nu aduce vreun prejudiciu. Părțile în deviză comună nu vor fi afectate, cotele rămân intacte”, susține avocatul lui Alexandre Eram. 

De asemenea, avocatul dă asigurări că acolo nu se va realiza altceva decât ceea ce s-a propus, domnul Eram dorind să respecte regulile de urbanism ale orașului. 

„Din discuțiile cu domnul Eram, dorința dânsului e doar de a edifica acel aparthotel, dar in deplină respectare a urbanismului Clujului. Vrem să facem doar ceea ce s-a proiectat. Nu se pune problema unei apartamentări viitoare”, susține avocatul. 

Dacă ar ști domnul avocat că toți fac aceleași promisiuni până obțin autorizațiile de construire, după care apar tot felul de devieri în interesul beneficiarilor și nicidecum în interesul orașului. Boc însă a dat și el asigurări că și-au luat măsuri de precauție și că nu există nicio șansă să se construiască altceva. Îl invităm pe domnul Boc să facă o vizită la hotelul „coșciug” de pe Avram Iancu sau la „consolidarea” clădirii de pe strada Gheorghe Șincai care s-a transformat în clădire de birouri. 

 

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Eveniment
  Sindicatele din educație continuă greva și săptămâna viitoare: Nu ne-ați convins că, după încheierea grevei, veți investi cu adevărat în educație. Nu v-ați asumat printr-un act normativ că, odată cu apariția noii legi a salarizării, salariul profesorului debutant va fi cel puțin egal cu salariul mediu pe economie
 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  BĂTAIE DE JOC A LA BOC CU PISTELE PENTRU BICICLETE: Trebuie să câștige și farmaciștii din creme și analgezice, și medicii de coloană de pe urma dalelor, nu numai Videanu și PD-L al PNL. Se lucrează la economia orizontală a Clujului
 • Acum 1 day In vizor
  Să nu ziceți că Ziar de Cluj nu v-a atenționat că nimic nu e în regulă cu ”dervișii rotitori” de la Guvernare: PSD amenință cu declanșarea de alegeri anticipate, dacă protocolul nu e respectat
 • Acum 2 days Analiza
  EXCLUSIV Criminalul Tudor Cirje avea ascuns “in groapa” un pistol letal: “Daca ma dispera cineva… daca vrei sa faci mortaciune, cu manusi de doctor, da?”
 • Acum 2 days Anchete
  EXCLUSIV! “Cocaina iti da minte, atata am tras de ziua mea…!”, zicea criminalul Tudor Cirje! INTERCEPTARI superbe cu traficantii de droguri Grosan, Cirje si Popa Horea Emil! I-a facut DIICOT Cluj ca in desenele animate!
 • Acum 2 days PubliNews
  Baby Yoga, alături de micuțul tău, dar și scurt-metraje în aer liber, în Iulius Parc
 • Acum 2 days Rautacisme
  Când l-ați mai văzut pe Emil Boc amestecându-se ”în treburile interne” ale unui alt partid?
 • Acum 2 days Eveniment
  Valentin Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, a fost ales în funcția Vicepreședinte al Platformei Europeane a Autorităților de Reglementare în Audiovizual
 • Acum 2 days In vizor
  Sindicatele Gaudeamus și Hermes din învățământul superior și cercetare anunță că sunt solidare cu greva profesorilor din școli: Iohannis a făcut declarații false privind satisfacerea tuturor revendicărilor profesorilor
 • Acum 2 days In vizor
  Clujul, în Top 10 al mamelor cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani. Într-un singur an, na nivel național numărul copiilor mame de copii s-a triplat
 • Acum 2 days Politica
  MINCIUNA STĂ CU POLITICIENII LA MASĂ. Cum se apără guvernul în fața acuzației că i-a păcălit pe profesorii care ceruseră garantarea viitoarei grile majorate de salarii: a inclus o referință în nota de fundamentare a unei ordonanțe de urgență. Creșterea de 1.000 de lei din iunie e avans din majorarea de anul viitor
 • Acum 3 days In vizor
  Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor care continuă greva: Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? După ce guvernul le-a dat tot ce au cerut, acum în ce temei să continue greva?
 • Acum 3 days In vizor
  NU A FUNCȚIONAT MANEVRA CU ”NICULE, MAI DĂ-LE 1000 DE LEI”: Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Negocierile cu sindicatele din educație au luat sfârșit. Lider de sindicat: Acțiunile de protest continuă de marți încolo
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE