In vizor

Boc, despre aparthotelul pe care Andreea Esca vrea să îl construiască în centrul Clujului: „Te salutăm de la Cluj. Nu am știut că ei construiesc. Poate se mută la Cluj. Îi așteptăm.”

Primarul Emil Boc a susținut în cadrul Comisiei de Ubanism că nu știa că Andreea Esca și soțul ei vor să construiască un aparthotel pe strada Fortăreței, dar îi așteaptă să se mute la Cluj. 

„Te salutăm de la Cluj. Nu am știut că ei construiesc. Poate se mută la Cluj. Îi așteptăm. La nivel european există aceste facilități micuțe, cochete. Există parkinguri în apropiere, iar cine vrea să vină în centrul Clujului poate să folosească transportul în comun. Mă bucur să văd calitate. Aceste curți interioare dau un anumit farmec orașului”, a transmis primarul Emil Boc. 

Familia Esca-Eram și-a propus să construiască un aparthotel cu trei apartamente situat pe strada Fortăreței colț cu Napoca, chiar în centrul istoric al orașului. Proiectul a primit avizul de la Comisia de Monumente, dar și susținerea arhitecților din Comisia de Urbanism. 

În acest moment, singura problemă pe care beneficiarii acestui proiect ar putea să o aibă este cu ceilalți coproprietari ai terenului. 

„După realizarea construcției nu vor mai avea părți comune cu ceilalți coproprietari. La accesul de pe strada Napoca nu vor fi influențate părțile comune. Construcția nu aduce vreun prejudiciu. Părțile în deviză comună nu vor fi afectate, cotele rămân intacte”, susține avocatul lui Alexandre Eram. 

De asemenea, avocatul dă asigurări că acolo nu se va realiza altceva decât ceea ce s-a propus, domnul Eram dorind să respecte regulile de urbanism ale orașului. 

„Din discuțiile cu domnul Eram, dorința dânsului e doar de a edifica acel aparthotel, dar in deplină respectare a urbanismului Clujului. Vrem să facem doar ceea ce s-a proiectat. Nu se pune problema unei apartamentări viitoare”, susține avocatul. 

Dacă ar ști domnul avocat că toți fac aceleași promisiuni până obțin autorizațiile de construire, după care apar tot felul de devieri în interesul beneficiarilor și nicidecum în interesul orașului. Boc însă a dat și el asigurări că și-au luat măsuri de precauție și că nu există nicio șansă să se construiască altceva. Îl invităm pe domnul Boc să facă o vizită la hotelul „coșciug” de pe Avram Iancu sau la „consolidarea” clădirii de pe strada Gheorghe Șincai care s-a transformat în clădire de birouri. 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *