In vizor

Boc declară război betoanelor, după ce ani de zile a girat zeci de proiecte imobiliare

Scris de 127

Primarul Emil Boc pozează acum într-un justițiar și apărător al spațiilor verzi din municipiu și chiar se luptă în instanță pentru a le oferi clujenilor parcuri (a se vedea procesul pentru spațiul verde din Zorilor sau cel pentru parcul de la Expo Transilvania). Singura problemă este că ani de zile Boc a girat zeci de proiecte imobiliare în tot orașul, iar acum se dă de ceasul morții că nu găsește terenuri pentru a construi parcuri sau locuri de joacă pentru copii. 

Acum se luptă în instanță cu proprietarii de terenuri care nu agreează ideea municipalității de a le expropia terenurile și a le transforma în parcuri. Boc reclamă betoanele care au acaparat cartierele comuniste, asta deși situația este aceeași și în noile cartiere care s-au dezvoltat în timpul mandatelor sale de primar, precum Bună Ziua sau Borhanci. Boc abia acum a început să le solicite dezvoltatorilor imobiliari să prevadă și parcuri sau locuri de joacă, până acum astfel de solicitări au fost inexistente. 

”Destule betoane s-au turnat în cartierele acestea comuniste ale Clujului, acum este cazul să mai începem să punem câte o oază de verdeață acolo unde putem. Locul spațiilor verzi a fost luat de mașini. Inteligența noastră constă în fructificarea spațiilor pe care le avem. Acest model prin care ai și parking subteran și spațiu verde, loc de joacă și teren de sport la suprafață, este exact calitatea vieții pe care ne-o dorim la Cluj. Nu voi smena să se facă blocuri de 10 etaje, are prioritate cetățeanul nu profitul, nu afacerile, le putem îmbina foarte bine în acest oraș”, declară primarul Emil Boc.

Recent Boc a fost acuzat de faptul că a aprobat construcția unui imobil de 10 etaje într-o zonă verde, respectiv în apropiede se Parcul Rozelor. Dacă ați crezut cumva că primarul și-a asumat decizia, vă înțelați. A aruncat imediat vina asupra arhitecților care nu ar fi ridicat obiecții privind realizarea acestui proiect decât după ce acesta a fost aprobat și nu se mai putea face nimic. Primarul Boc s-a spălat pe mâini și a aruncat toată responsabilitatea în cârca specialiștilor.

Noua deviză a primarului este: ”Nu betoane, ci parcuri și locuri de joacă pentru copii”. Nu putem decât să visăm la cum ar fi arătat Clujul dacă Boc și-ar fi propus acest obiectiv încă de la momentul când a câștigat primul mandat de primar. Acum încearcă să dreagă situația, fiind desigur și an electoral și știind că aceste subiect prind cel mai bine la electorat, parcuri, locuri de joacă, spații verzi. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 15 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 15 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 16 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 17 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 17 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 18 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 19 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 20 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 20 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 21 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 22 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 23 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE