In vizor

Boc da 350.000 de euro din bugetul local pentru refacerea Bailor Someseni

Scris de 476

Primaria va investi 350.000 de euro in modernizarea Bailor Someseni, a anuntat astazi edilul Clujului, Emil Boc. Banii se vor intoarce inapoi in comunitate, sustine acesta, sub forma de tichete acordate cu titlu gratuit studentilor, tinerilor si pensionarilor, in functie de niste criterii pe care municipalitatea le va stabili ulterior. 

“Acestea vor avea o valoare anuala de 10.000 de euro in primii cinci ani si de 20.000 de euro in urmatorii cinci ani, pana la epuizarea celor 350.000 de euro pe care municipalitate ii va investi”, a precizat Emil Boc.

Deschiderea bailor Someseni, proiectul cu o valoare estimata la 20 de milioane de euro, se va afla pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu local din 14 noiembrie 2013. Este vorba despre un proiect de asociere intre Primaria Cluj-Napoca, Consiliul local si SC Baile Someseni Group SRL  in vederea reabilitarii ansamblului “Baile Someseni” si construirii unui aquapark.

Izvoarele minune

Baile Someseni constituie un obiectiv turistic care a adus faima zonei, acestea fiind reorganizate in statiune de catre profesorul Dominic Stanca in 1928, care era si proprietarul statiunii. El a fost cel care a gasit, pe o suprafata de cateva zeci de hectare, mai multe izvoare cu proprietati miraculoase. Unul dintre ele este folosit pentru dizolvarea pietrei la rinichi, altul este un izvor unic in Europa, care are ca efect reducerea glicemiei si este folosit pentru tratarea diabetului, iar izvoarele cu apa sarata sunt folosite pentru tratarea reumatismului. De asemenea, namolul are proprietati curative folosite in tratarea afectiunilor ginecologice ori a leziunilor post-operatorii.

Baile Someseni au fost lasate in paragina in ultimele doua decenii. Acum, investiţia este posibila pentru ca terenul a fost restituit nepoatei lui Dominic Stanca, avocatul Stanca Gidro.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 7 hours Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 21 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 23 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 1 day Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 1 day Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 1 day In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 1 day Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE