Din oras

Boc, atac la Tarcea în privința trotinetelor: „Nu încurajez acest tip de transport” VIDEO

Scris de 535

Alba-neagra pe seama trotinetelor în Primăria lui Boc: după ce au fost înregistrate tot mai multe accidente rutiere în care au fost implicați cei care fac uz de trotinete în trafic, edilul clujean se contrazice pe sine însuși și apreciază că acest tip de transport NU reprezintă o „alternativă”. Practic, Emil Boc îl vizează de această dată chiar pe subalternul său, viceprimarul Dan Tarcea, care făcea recent apologia trotinetelor, realizând un clip video în care explica motivele pentru care tot mai mulți clujeni ar trebui să-i urmeze exemplul: trotinetele reprezintă „o alternativă” potrivită și eficientă în condițiile traficului infernal din Cluj-Napoca, orașul administrat de Boc și Tarcea. 

La finalul lunii septembrie, Emil Boc însuși încuraja uzul trotinetelor în trafic, ca modalitate „alternativă” de transport:

„Sunt susținătorul acestei forme de mobilitate, dar ea trebuie să fie făcută în așa fel încât să fie protejată viața și a celor ce folosesc trotineta și să nu fie puși în situații dificile nici ceilalți participanți la trafic. Acest mijloc de transport alternativ nu trebuie eliminat, trebuie doar reglementat pentru a fi în siguranță pentru toată lumea”, declara recent Emil Boc.

CITEȘTE ȘI: Emil Boc, un susținător al ”trotinetiștilor”, acești kamikaze din trafic

Mai mult, viceprimarul Dan Tarcea, fura startul pe această temă, realizând un clip video în care explica cu subiect și predicat motivațiile ce l-au determinat să recurgă la un asemenea mijloc de transport alternativ:

„Este o metodă alternativă, în primul rând nepoluantă, și de foarte multe ori ajung mai repede dintr-o parte-ntr-alta a orașului decât dacă aș folosi mașina sau mijloacele de transport public”, declara Dan Tarcea în iulie 2019.

Această susținere pe care au arătat-o Emil Boc și Dan Tarcea mersului pe trotinetă este explicabilă:

într-un oraș paralizat de trafic, unde autobuzele nu acoperă prin traseele stabilite o bună parte a cartierelor clujene, iar pistele de biciclete trasate în batjocură sunt inutile, trotineta se poate dovedi a fi cu adevărat salvatoare.

Acum, după ce numărul accidentelor în care au fost implicate trotinetele a crescut de la o zi la alta în Cluj-Napoca, Emil Boc se contrazice și afirmă că nu a încurajat mersul pe trotinetă, iar acest tip de transport nu reprezintă o alternativă:

„Eu am spus foarte clar că nu încurajez acest tip de transport până când nu se reglementează legal. Eu am spus, nu încurajez: evident, nu pot opri pe cineva să-l utilizeze, pentru că nu am cadrul legal să-l opresc, dar până nu se reglementează exact…

Eu personal nu l-am încurajat ca mijloc alternativ de transport, deși consider că poate reprezenta o soluție”, a declarat Emil Boc în cadrul unei emisiuni radio.

Încă în lipsa unui cadru legal pe această temă, Emil Boc ar putea să cadă la pace cu viceprimarul Dan Tarcea, un promotor înfocat al transportului alternativ reprezentat de trotinetele electrice.

Altfel, clujenii rămân nedumeriți: cine are dreptate în această dezbatere? Practic, prin mesajul transmis joi, Emil Boc îl vizează chiar pe Dan Tarcea, viceprimarul trotinetist.

Merită specificat faptul că nimeni nu l-a văzut pe Dan Tarcea așteptând la semafor, călare pe trotinetă, sau traversând orașul dintr-o parte într-alta, dar mesajul acestuia din clipul video pe care l-a realizat, a fost clar:

întrucât administrația locală este incapabilă să ofere soluții pentru decongestionarea traficului, mergeți cu trotineta, pe riscul vostru…   

Tot mai mulți clujeni aleg ca metodă alternativă de transport trotineta electrică. Deoarece municipalitatea este depășită de situația traficului din Cluj și pare incapabilă să găsească soluții, mulți clujeni căută alte variante pentru a nu fi blocați în trafic. 

La Senat a fost depus un proiect de lege care va reglementa circulația pe drumurile publice a trotinetelor electrice. Potrivit proiectului, trotinetele sunt definite ca vehicul cu două sau trei roți, a cărui viteză maximă de construcție nu depășește 40 km/h și care este echipat cu motor electric a cărui putere nominală continuă maximă nu depășește 2kW. Posesorii acestora vor trebui să respecte aceleași reguli ca biciliștii, respectiv să se deplaseze doar pe banda dedicată acolo unde aceasta există, să poarte cască de protecție dacă au mai puțin de 18 ani.

CITEȘTE ȘIPoliția Rutieră Cluj: ”Trotinetele electrice sunt VEHICULE care trebuie să respecte regulie de circulație”ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Justitie
  Bode vs UBB Cluj-Napoca începe cu o amânare
 • Acum 2 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 2 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 3 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 3 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 3 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 4 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 4 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 4 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 5 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 5 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
 • Acum 6 hours Straineze
  CU BĂŢUL PRIN GARDUL NAŢIONALISMULUI DE JOASĂ SPEŢĂ: Federația de Fotbal de la Budapesta susține că a primit permisiune de la UEFA de a folosi pe drapeluri simbolul Ungariei Mari la partidele naționalei maghiare
Citește și...
NOROC DE CACAO Din oras

Rahat românesc, ultimul răcnet

Nouă atracție în centrul orașului Cluj-Napoca pe strada Dávid Ferenc! În apropiere de magazinul Sora, […]

Recomandările redacției
TOP CITITE