Din oras

Boc are grijă de alegători: Pensionarii cu venituri de până la 2400 de lei beneficiază de transport gratuit

Mai mulți pensionari s-au plâns primarului Emil Boc de faptul că nu mai pot beneficia de transport gratuit pe mijloacele de transport în comun după ce s-a mărit punctul de pensie. Astfel că primarul nu i-a lăsat de izbeliște pe alegătorii lui fideli și a modificat plafonul până la care pensioari beneficiază de gratuitate pe transportul în comun.

”Date fiind multiplele solicitări ale cetățenilor, precum și adresa Companiei de Transport Public Cluj-Napoca SA, cu referire la majorarea nivelului de venituri până la care să ofere facilități la transportul public în comun pentru persoanele vârstnice, pensionarii cu domiciliul în municipiul Cluj-Napoca, urmare a majorării punctului de pensie de la 1000 de lei în iulie 2017, la 1100 lei începând cu luna iulie 2018 și la 1265 începând cu luna septembrie 2019, rezultând o majorare cu 26,5% față de luna iulie 2017”, se menționează în referatul de aprobare.

Astfel, abonamentele pe toate liniile se acordă pensionarilor a căror venituri sunt până la 2150 lei și pensionarii care au împlinit vârsta de 70 de ani indiferent de cuantumul pensiei și cetățenii de onoare ai municipiului Cluj-Napoca.

Abonamentele valabile pe o singură linie se acordă pensionarilor ale căror venituri înregistrate pe cuponul de pensie sunt cuprinse între 2151 lei și 2400 lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *