In vizor

Boc, apărătorul urbanismului corect: „Presiunile de a se face oriunde un bloc, fără a respecta rigorile legale, nu merge la Cluj”

Primarul Emil Boc continuă să pozeze în primarul care nu tolerează urbanismul haotic, cartierele înghesuite sau blocurile între case. Putem să credem în bunele sale intenții doar dacă uităm de Bună Ziua sau Borhanci și de zecile de situații în care au răsărit blocuri în cartiere de case.

Recent primarul a avut o revelație, cum că în orașul lui s-a construit prea mult și infrastructura nu mai face față și au apărut blocuri între case, ca și cum în ultimii 16 ani nu a fost el cel care a prezidat Comisiile de urbanism ci o sosie de-a lui. 

În ultima sa declarație, primarul susține că la Cluj nu vor fi aprobate construcții care să afecteze calitatea vieții celor care locuiesc deja acolo, dar și a celor care vor locui. O exprimare mai potrivită ar fi fost „la Cluj nu se mai acceptă” astfel de construcții. Pentru că în ultimii 16 ani nici gând să se țină cont de astfel de lucruri.

„Nu mă supăr, ci doar impun reguli și spun că nu cedăm de la ele. Adică presiunile astea pe toate canalele de a se face oriunde și oricând un bloc sau un ansamblu imobiliar fără a avea rigorile legale nu merge la Cluj. Orașul este pentru cetățeni și două lucruri ne propunem aici. Sa nu scădem calitatea vieții acolo unde există pentru că asta afectează. Dacă noi aducem construcții care nu sunt potrivite le distrugem viața la cei care locuiesc acum acolo și le distrugem viața și la cei care vin să locuiască acolo. Nu există rabat și este valabil pentru toată lumea. Nimeni nu are cu nimeni nimic. Vin și spun că Primăriei nu îi place de X sau Y. Fraților eu habar nu am cine sunt constructorii și nici nu mă interesează. Mă interesează un singur lucru. Ca toți când vin la masa Comisiei de urbanism să aibă drepturi egale și să respect condițiile oferite de oraș”, a declarat primarul Emil Boc.

Boc susține că are nevoie de ochii specialiștilor pentru că singur nu poate supraveghea toate construcțiile din oraș. De asemenea, el le transmite membrilor Comisiei să se folosească de instrumentele legale pe care la au la dispoziție și să impună constructorilor să ridice creșe sau grădinițe. Totodată el susține că locuințele unifamiliale ar trebui să aibă prioritate, asta chiar dacă sub paravanul sintagmei „extindere locuință unifamilială” se poate construi un bloc.

„Le-am spus colegilor din Comisia de Urbanism. Aveți instrumente legale. Legea s-a perfecționat și puteți impune din start aceste condiții. La început nu aveam aceste posibilități de a le cere școli sau grădinițe. Nu pot să păzesc turma cu 300 de oi, trebuie să fie vigilenți. Nu pot să păzesc 300 de construcții din oraș. Să nu mai pună în aceeași oală unul care vrea să își facă o casă cu unul care vrea să facă blocuri. Vor avea culoar special nu vor mai sta în comisie alături de cei care vor să facă sute de apartamente”, a declarat primarul.

Citește mai mult:

După 16 ani de Urbanism de Cumetrie, Emil Boc iar face pe „Gigi durul”. Au să-l liniştească, ca de obicei, imobiliarii

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *