In vizor

Blogger-ul Zoso detonează minciuna oficială a picării sistemului informatic al CNAS

Blogger-ul Zoso face praf, pe blogul său, varianta oficială a căderii a sistemului informatic al CNAS și anunță că, la fel, va putea pica și sistemul informatic al ANAF.

 

„Ați auzit varianta oficială (a căzut un UPS), hai să vă spună nenea și varianta mai realistă. Asta acum repede, până nu pică și sistemul ANAF, care suferă de aceeași boală.

Contractul de întreținere a sistemului, câștigat în 2016 de Team Netcu cu 120.000€ pe lună, ar trebui renegociat. Pe lângă el, mai trebuiau reînoite și licențele pentru baze de date (Oracle). Băieții de la CNAS n-au vrut să semneze, pentru că, și aici depinde pe cine întrebi, unii zic că sumele erau cam mari, alții zic că nu ei luaseră șpăgile când s-au semnat contractele astea.

Negocierile au bătut pasul pe loc. Licențele expiraseră între timp și, pentru a forța un pic lucrurile, profitând de incompetența și frica oamenilor de la CNAS, au renunțat să mai șteargă loguri (dap, pentru asta iei 120.000€ pe lună). Când s-au umplut hardurile, sistemul a crăpat și, în buna practică românească, i-au dat reboot, că poate o ia. N-a mai luat-o, că nu o mai putea lua, și din cauză de spațiu, și din cauză de licențe. Și a rămas așa.

Nu e doar incompetență, e și rea voință, e și frică (sincer, sincer, voi ați semna achiziția unor bunuri la prețuri duble sau triple?).

Dar da, aia cu “a crăpat un UPS” pare mai plauzibilă. Toți care mai știm cu servere am pățit-o pe asta, crapă un UPS, moare totul 3 săptămâni. Aham. Și, cum ziceam, sistemul informatic al ANAF e în aceeași situație, de aia a dat recent câteva rateuri.

Negocierile continuă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *