In vizor

Blogger-ul Zoso detonează minciuna oficială a picării sistemului informatic al CNAS

Scris de 1,554

Blogger-ul Zoso face praf, pe blogul său, varianta oficială a căderii a sistemului informatic al CNAS și anunță că, la fel, va putea pica și sistemul informatic al ANAF.

 

“Ați auzit varianta oficială (a căzut un UPS), hai să vă spună nenea și varianta mai realistă. Asta acum repede, până nu pică și sistemul ANAF, care suferă de aceeași boală.

Contractul de întreținere a sistemului, câștigat în 2016 de Team Netcu cu 120.000€ pe lună, ar trebui renegociat. Pe lângă el, mai trebuiau reînoite și licențele pentru baze de date (Oracle). Băieții de la CNAS n-au vrut să semneze, pentru că, și aici depinde pe cine întrebi, unii zic că sumele erau cam mari, alții zic că nu ei luaseră șpăgile când s-au semnat contractele astea.

Negocierile au bătut pasul pe loc. Licențele expiraseră între timp și, pentru a forța un pic lucrurile, profitând de incompetența și frica oamenilor de la CNAS, au renunțat să mai șteargă loguri (dap, pentru asta iei 120.000€ pe lună). Când s-au umplut hardurile, sistemul a crăpat și, în buna practică românească, i-au dat reboot, că poate o ia. N-a mai luat-o, că nu o mai putea lua, și din cauză de spațiu, și din cauză de licențe. Și a rămas așa.

Nu e doar incompetență, e și rea voință, e și frică (sincer, sincer, voi ați semna achiziția unor bunuri la prețuri duble sau triple?).

Dar da, aia cu “a crăpat un UPS” pare mai plauzibilă. Toți care mai știm cu servere am pățit-o pe asta, crapă un UPS, moare totul 3 săptămâni. Aham. Și, cum ziceam, sistemul informatic al ANAF e în aceeași situație, de aia a dat recent câteva rateuri.

Negocierile continuă”ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours PubliNews
  Prima finantare blue IFC sprijina, prin BT, folosirea sustenabila a apei
 • Acum 11 hours Din oras
  Fiindcă de peste un deceniu cablurile din Cluj-Napoca nu au fost integral îngropate, un clujean cere prin bugetarea participativă măcar înălțarea cablurilor care pot fi atinse cu mâna
 • Acum 11 hours Politica
  #ECHIPA_CÂȘTIGĂTOARE a pierdut și președinția Sectorului 3 București. Așteptăm, cu interes, ziua ejectării din fruntea Senatului
 • Acum 12 hours In vizor
  Hop și Boc să se lipească de imaginea celor 8 bacalaureați de nota 10 din acest an! Ar trebui să ne fie rușine, nu să ne felicităm!
 • Acum 12 hours Politica
  Guvernul, măciucă la buzunarele românilor: Crește impozitul pe dividende de la 5% la 8% începând de anul viitor. Cresc accizele la alcool și tutun, cresc impozitele la jocurile de noroc, TVA pentru băuturile cu zahăr crește la 19%
 • Acum 13 hours Sanatate
  În două săptămâni, numărul clujenilor internați cu COVID-19 s-a dublat. N-am scăpat de pandemie
 • Acum 13 hours Politica
  PSD declanșează alegeri în organizațiile care au câștigat alegerile locale din 2020, iar în celelalte organizații începe ”reorganizarea”. Filiala Cluj a ”înfrânt” pe linie
 • Acum 13 hours Din oras
  Încă un ”rând” de amânare de termen pentru licitația de proiectare și execuție a metroului din Cluj
 • Acum 13 hours Din oras
  Accident pe Regele Ferdinand, în față la Central: șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat pe trotuar
 • Acum 14 hours Politica
  S-A DAT COMANDA: REPER, Dacian Cioloș, în barca noului partid, ADUNAREA! Încă trei parlamentari au părăsit azi USR
 • Acum 14 hours PubliNews
  Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass
 • Acum 15 hours Din oras
  „Modernizarea locurilor de joacă” părăginite din Cluj-Napoca, solicitată prin procesul de bugetare participativă: „Unele locuri de joacă nu au mai fost modernizate de mult timp”
 • Acum 15 hours In vizor
  Sindicaliștii din Penitenciarul Gherla aduc acuze grave actualului șef al Secției Exterioare de femei Cluj-Napoca: ”Probleme cu alcoolul. Înjură subordonații. Nu a fost sancționat”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE