In vizor

Blocuri între case la Florești: proiect imobiliar cu șapte blocuri într-o zonă deja sufocată de trafic

Scris de 1,041

Locuitorii de pe strada Abatorului din Florești au inițiat o petiție prin care solicită respingerea proiectului imobiliar prin care se dorește construcție pe strada lor a șapte blocuri cu 350 de apartamente care va paraliza traficul din zonă. Totodată aceștia susțin că prin acest proiect vor fi ridicate blocuri între case, în acest fel continuându-se urbanismul haotic din era Șulea. 

„Situația ar putea impacta fiecare floreștean: traficul, poluarea crescând semnificativ și în mod specific ar avea consecințe grave asupra calității vieții locuitorilor de pe străzile Abatorului, Lăcrămioarelor, Crizantemelor, Tauțiului, fiind vorba de construirea a 351 de apartamente. Pe lângă acestea, mai există deja 5 blocuri cu mai mult de 300 de apartamente, deci toată zona s-ar aglomera foarte mult. Regimul de înălțime din vecinătate este de construcții P+1 și solicităm respectarea întocmai a acestuia. Înălțimea este doar unul dintre aspectele negative, cealaltă parte fiind legată de traficul care o să fie generat. Accesul se va face de pe străzile anterior menționate, care deja sunt suprasolicitate, în unele locuri fiind foarte înguste (nu pot trece 2 mașini în paralel)”, susține inițiatorul petiției.

Cei mai nemulțumiți de această situație sunt floreștenii care și-au achiziționat acolo case sau duplexuri și apoi s-au trezit cu 5 blocuri cu trei etaje, iar acum se vrea construcția altor șapte blocuri foarte aproape de proprietățile lor. Mai mult infrastructura nu a fost gândită pentru sute de mașini și nici rețeaua de canalizare sau apă nu a fost proiectată pentru blocuri cu sute de apartamente. 

„Protestez împotriva construirii blocurilor de pe strada Abatorului. Protestez împotriva haosului urbanistic din zonă. Protestez împotriva mafiei imobiliarelor.
Deși e zona de case cu regim de înălțime preponderent P+1, în 2018 s-a eliberat autorizație pt P+2+ER în urma căreia s-au construit 5 imobile cu regim D+P+3. Zona e deja aglomerată chiar dacă nu s-au ocupat toate locuințele construite. Acum se dorește autorizarea a 7 imobile S+P+4 și o grădiniță. Accesul în zonă va fii totalmente blocat. Strada Crizantemelor are 3 m lățime, n-are cum sa satisfacă necesarul de trafic al noilor proprietari. Nu mai pomenesc de cele 2 locuri de parcare ale grădiniței și nici de parcările necesare spatiilor comerciale atât pentru clienți cât și pentru aprovizionare”, a transmis unul dintre vecinii care a semnat petiția. 

Investitorul a cărui proiect va fi discutat în cadrul ședinței Consiliului Local Florești ce va avea loc în 20 mai a inclus în proiect construcția unei grădinițe în speranța că în acest fel proiectul îi va fi aprobat. În mod normal acest proiect nu ar trebui să fie votat deoarece primarul Pivariu a susținut că vor fi aprobate doar proiectele care propun căi de acces viabile, nu acele proiecte care intenționează să se folosească de aceleași străzi înguste care sunt deja supraaglomerate.ULTIMA ORĂ

 • Acum 59 mins PubliNews
  Lumea Dinozaurilor: expoziție cu dinozauri animatronici de până la 13 metri lungime, la Iulius Mall Cluj
 • Acum 1 hour Vocea ta
  Apare un nou #metoo? Proprietara localului Insomnia dă în vileag numele unui alt bărbat violent, după moartea tinerei Molnar Beata
 • Acum 1 hour Rautacisme
  Mesajul subtil al Elenei Udrea pentru Emil Boc
 • Acum 2 hours Din oras
  Sunt șanse ca anul acesta să înceapă lucrările la pasajul Tăietura Turcului? Emil Boc: „Dacă nu vor fi contestații, că aici, partea de contestații, numai Dumnezeu o poate ști!”
 • Acum 3 hours Sport
  Gura securiciului Dîncu adevăr grăiește: „OPERATIV, am lucrat mai mult pentru CFR Cluj”
 • Acum 4 hours Din oras
  Clujul duce tema gunoaielor «la nivelul următor»: „Problema de la Pata Rât nu noi am construit-o. Ea își are originea în anii 2000, prin scăparea de sub control a orașului de-atunci”
 • Acum 4 hours In vizor
  Veste bună pentru investitorii imobiliari, proastă pentru cumpărători! Trenul metropolitan va duce, pe o rază de 50 de km, prețurile mari din Cluj
 • Acum 4 hours Justitie
  Suspecții principali în cazul tinerei ucise ar trebui să fie polițiștii, procurorii și judecătorii? De ce era Bone Ferenc în libertate?
 • Acum 4 hours Din oras
  Termoficare Napoca SA vrea să își facă parc fotovoltaic în Cluj-Napoca
 • Acum 7 hours Din oras
  E ca și făcută – Centura metropolitană – în «etapa finală de pregătire»: „Aceste proiecte vor permite Clujului să treacă iarăși la nivelul următor, în orizontul anilor 2030-2050”
 • Acum 7 hours Din oras
  “FOTOŞOAPELE” lui Emil Boc: “Lucrările la Parcul Zorilor ar putea să înceapă într-o lună de zile”. Cam cum e şi cu “Someşul Navigabil”, clădirea Filarmonicii, sau linia de tramvai prelungită până în Floreşti
 • Acum 7 hours Politica
  Grindeanu: “Tarom trebuie să ajungă la 90% personal navigant şi 10% personal suport, nu invers”. Grindeanu l-a pus administrator la Tarom pe fostul șef al Aeroportului Timișoara, consilier județean PSD
 • Acum 9 hours PubliNews
  Luca Toni, Sébastien Frey și Dario Dainelli vin la Sports Festival!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE