In vizor

Blocuri între case la Florești: proiect imobiliar cu șapte blocuri într-o zonă deja sufocată de trafic

Locuitorii de pe strada Abatorului din Florești au inițiat o petiție prin care solicită respingerea proiectului imobiliar prin care se dorește construcție pe strada lor a șapte blocuri cu 350 de apartamente care va paraliza traficul din zonă. Totodată aceștia susțin că prin acest proiect vor fi ridicate blocuri între case, în acest fel continuându-se urbanismul haotic din era Șulea. 

„Situația ar putea impacta fiecare floreștean: traficul, poluarea crescând semnificativ și în mod specific ar avea consecințe grave asupra calității vieții locuitorilor de pe străzile Abatorului, Lăcrămioarelor, Crizantemelor, Tauțiului, fiind vorba de construirea a 351 de apartamente. Pe lângă acestea, mai există deja 5 blocuri cu mai mult de 300 de apartamente, deci toată zona s-ar aglomera foarte mult. Regimul de înălțime din vecinătate este de construcții P+1 și solicităm respectarea întocmai a acestuia. Înălțimea este doar unul dintre aspectele negative, cealaltă parte fiind legată de traficul care o să fie generat. Accesul se va face de pe străzile anterior menționate, care deja sunt suprasolicitate, în unele locuri fiind foarte înguste (nu pot trece 2 mașini în paralel)”, susține inițiatorul petiției.

Cei mai nemulțumiți de această situație sunt floreștenii care și-au achiziționat acolo case sau duplexuri și apoi s-au trezit cu 5 blocuri cu trei etaje, iar acum se vrea construcția altor șapte blocuri foarte aproape de proprietățile lor. Mai mult infrastructura nu a fost gândită pentru sute de mașini și nici rețeaua de canalizare sau apă nu a fost proiectată pentru blocuri cu sute de apartamente. 

„Protestez împotriva construirii blocurilor de pe strada Abatorului. Protestez împotriva haosului urbanistic din zonă. Protestez împotriva mafiei imobiliarelor.
Deși e zona de case cu regim de înălțime preponderent P+1, în 2018 s-a eliberat autorizație pt P+2+ER în urma căreia s-au construit 5 imobile cu regim D+P+3. Zona e deja aglomerată chiar dacă nu s-au ocupat toate locuințele construite. Acum se dorește autorizarea a 7 imobile S+P+4 și o grădiniță. Accesul în zonă va fii totalmente blocat. Strada Crizantemelor are 3 m lățime, n-are cum sa satisfacă necesarul de trafic al noilor proprietari. Nu mai pomenesc de cele 2 locuri de parcare ale grădiniței și nici de parcările necesare spatiilor comerciale atât pentru clienți cât și pentru aprovizionare”, a transmis unul dintre vecinii care a semnat petiția. 

Investitorul a cărui proiect va fi discutat în cadrul ședinței Consiliului Local Florești ce va avea loc în 20 mai a inclus în proiect construcția unei grădinițe în speranța că în acest fel proiectul îi va fi aprobat. În mod normal acest proiect nu ar trebui să fie votat deoarece primarul Pivariu a susținut că vor fi aprobate doar proiectele care propun căi de acces viabile, nu acele proiecte care intenționează să se folosească de aceleași străzi înguste care sunt deja supraaglomerate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *