Politica

Blocul Național Sindical va sesiza Comisia Europeană asupra incertitudinilor pe care le aduce noua Lege a pensiilor

Dumitru Costin, preşedinte Blocului Naţional Sindical, a transmis miercuri, despre proiectului de Lege privind reforma sistemului public de pensii, că îi sancţionează pe salariaţii activi şi a anunțat că sindicatele vor sesiza Comisia Europeană asupra incertitudinilor pe care le aduce această lege, relatează News.ro.

Blocul Naţional Sindical a organizat miercuri o conferinţă de presă, pe tema proiectului de Lege adoptat de Guvernul României privind reforma sistemului public de pensii.

”Am prezentat principalele probleme pe care le va aduce proiectul de lege, odată intrat în vigoare. Milioane de români vor fi afectaţi direct. De asemenea, am prezentat şi principalele soluţii pentru îndreptarea acestor erori”, arată BNS.

Dumitru Costin, preşedinte BNS, a declarat că ”este o lege care îi sancţionează pe salariaţii activi”.

”Vom sesiza Comisia Europeană în România asupra incertitudinilor pe care le aduce această lege. Am sesizat deja comisarul european pentru muncă! Singurii care beneficiază, pe termen scurt, de acest proiect sunt actualii pensionari aflaţi în plată. Nu pare să fie soluţia pe care o aşteptau lucrătorii din România! Pregătiţi-vă că în 2030 va fi crescută din nou vârsta de pensionare aşa cum arată lucrurile, odată cu adoptarea proiectului”, a menţionat Costin.