In vizor

BLOC ÎNTRE CASE – O clădire de cinci etaje va fi ridicată între case pe strada Callatis

Scris de 116

Un alt exemplu al haosului urbanistic va răsări pe strada Callatis, acolo unde o clădire de cinci etaje va fi construită chiar între case. Vecinii și-au exprimat nemulțumirile vizavi de acest proiect, însă el a ajuns pe masa consilierilor locali. 

Lihaciu Alin Lucian și Lihaciu Violeta Maria vor să construiască un imobil mixt S+P+4E+R (locuințe colective și parte comercial) pe strada Callatis nr 19. 

Parcela pe care se solicită construirea are o suprafață de 500 mp. Pe parcelă există un fond construit cu înălțime P care urmează să fie demolat. 

Locuitorii care se învecinează cu acest nou proiect imobiliar sunt nemulțumiți și reclamă că le vor fi afectate structurile locuințelor. Totodată, ei nu sunt delo de acord să existe un spațiu comercial atât de aproape de casele lor.

Vecinii sunt nemulțumiți de regimul de înălțime propus, în condițiile în care în jurul noii construcții sunt case cu un regim de înălțime de maxim două etaje.

De asemenea, un vecin a reclamat realizarea unui lift auto, lipit de pereții casei sale. Proiectanții au mutat locația liftului, dar tot nu au reușit să îi împace pe vecini.

De asemenea, cei care locuiesc în acea zonă reclamă faptul că se va crea mare aglomerație, strada fiind îngustă, cu o singură ieșire. 

„Nu suntem de acord cu construcția la calcanul nostru, afectează structura de rezistență a caselor și chiar dacă liftul auto a fost mutat a rămas lipită de perete banda transportaore a liftului auto, lipită de pereții dormitoarelor. De asemenea, infrastructura de pe strada Callatis, respectiv gaz, electricitate, nu face față la noi construcții”, reclamă vecinii. 

Totuși, ei vin și cu o soluție, mai precis ei sugerează găsirea unei soluții prin care casele să fie cumpărate la valoarea lor actuală de către investitori sau de către Primărie, pentru o dezvoltare unitară a zonei. 

„Dacă se dorește restructurare și modernizare să se aprobe construcții conform zonei, la aceeași înălțime ținând cont de estetica și aglomerarea urbană”, mai transmit vecinii.

 

 

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Editorial
  Sas la sas nu scoate portofelul personal, ci cel al Patriei. Despre simplele coincidențe ale faptului că Michael Schmidt a câștigat peste 180 de milioane de euro numai de când e amicul său Președintele Patriei
 • Acum 2 hours Politica
  Sondaj CURS: PSD și PNL domină autoritar clasamentul partidelor
 • Acum 3 hours Politica
  Nu se va ține școală online pe timpul iernii. Anunțul ministrului Educației
 • Acum 4 hours Eveniment
  ACCIDENT PE DRUMUL GROAZEI DIN CLUJ: TIR încărcat cu celuloză, răsturnat la ieșirea din Negreni. Sunt scurgeri de carburant pe carosabil
 • Acum 5 hours Straineze
  Alegeri în Italia: Pe fondul unui absenteism major la vot, extrema dreaptă revendică viitorul guvern. Pentru prima dată din 1945 un partid post-fascist se află în poziția de a conduce Italia: ”Vom guverna pentru toţi italienii”
 • Acum 15 hours Eveniment
  Bombă de aviație de 100 de kilograme, din Al Doilea Război Mondial, descoperită în Pădurea Făget
 • Acum 17 hours Eveniment
  Mai multe sortimente de crenvurşti Wudy, retrase de la vânzare din magazinele din România, după detectarea bacteriei Listeria Monocytogenes
 • Acum 1 day In vizor
  Emil Boc a îngropat câinele de pază al democrației, iar la pomană ne dă metrou
 • Acum 1 day Din oras
  UN POTENȚIAL UCIGAȘ MAI PUȚIN. Un tânăr și-a pierdut viața intrând cu mașina într-un stâlp pe Calea Moților la o viteză estimată între 150 – 180 km/oră. Bine că n-a mai omorât și vreun nevinovat. În 2016 a fost arestat pentru deținerea unei culturi de canabis
 • Acum 2 days Din oras
  Un bărbat amenință că își dă foc la casă pe strada Orăștiei din Cluj-Napoca
 • Acum 2 days Din oras
  ATENȚIE FEMEI, un individ împarte palme aleatoriu pe strada Barițiu, lângă Skate park și cafeneaua Form. Poliția locală e nicăieri, savurează prima de osânză de la primarul Emil Boc
 • Acum 2 days General
  ”Contextul economic şi social impun o măsură de majorare a salariului minim”, susține ministrul Muncii
 • Acum 2 days In vizor
  PROTECȚIA POLITICĂ NU ȚINE DE PRICEPERE ÎN AFACERI: Afacerea imobiliară a fostul cameraman al primarului Boc, între insolvență și facturi de milioane de lei neachitate
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE