Justitie

BLIDUL MAI PRESUS CA JUSTIȚIA: PENSIONAR LA 49 DE ANI! Procurorul Codruț Olaru, fost membru CSM și șef al DIICOT, s-a pensionat. Va avea o pensie de aproximativ 30.000 de lei, cât 20 de pensionari medii

În valul de pensionări în rândul magistraților, împliniți de conștiința faptului că vor trebui să muncească mai mult și să primească mai puțin la pensionare (nu cu mult, dar la niște inși care de 30 de ani mimează justiție, și puținul acela în minus contează – în fond au supt la licurici, au făcut plecăciuni, s-au prostituat), intră și procurorul Codruț Olaru, căruia i-a fost semnat decretul de eliberare din funcție, începând din 31 decembrie 2022. Acesta este procuror militar la Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii.

Codruț-Olaru a fost anterior și șef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), fiind considerat un protejat al lui Tudorel Toader (ex-ministru de Justiție în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă).

Codruț-Olaru se pensionează la vârsta de 49 de ani. La un calcul sumar, la un salariu de peste 26.000 de lei, va băga la maț o pensie lunară pe care o va încasa din 2023 de circa 30.000 de lei. Cât 15 amărășteni cu pensie medie, care au tras la șaibă, la plug, la roabă.

Proaspătul pensionar, la „venerabila” vârstă de 49 de ani, cu vreo 30.000 de lei pe lună net, este suspectat de plagiat, adică un borfaș intelectual. De aceea, în lumea lor, a borfașilor care conduc această țară, ni se pare normal că Iohannis l-a înaintat la gradul de general-maior. Omul e obosit tare, după atâta efort în a combate corupția prin furt intelextual. Se și vede pe moaca lui, cât a tras în jug, săracul…

Olaru a fost acuzat că şi-a plagiat întreaga teză de doctorat intitulată ”Particularităţile criminalităţii organizate în România”, conform Pressone, care a scris că teza de doctorat, susţinută în 2013 la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, are 250 de pagini, toate copiate din diverşi autori români, dar şi din surse online.

În mai 2021, PressOne a scris că procurorul Codruț Olaru rămâne fără titlul de doctor în drept, după ce Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis că teza acestuia este plagiată „grosier”.

Înainte de ședința Consiliului General al CNATDCU în care urma să se decidă menținerea sau retragerea titlului său de doctor, Codruț Olaru a încercat să blocheze emiterea unui verdict printr-o acțiune deschisă în instanță împotriva CNATDCU și a Ministerului Educației. Mai mult, Olaru le-a cerut ministrului Educației Sorin Cîmpeanu și președintelui CNATDCU Ioan Aurel Pop clasarea sesizării asupra căreia CNATDCU urma să se pronunțe, pe motiv că în martie 2020 primise – pe o altă sesizare – verdict de neplagiat, scrie PressOne.

Mai mult, conform jurnalistei Emilia Șercan, procurorul Codruţ Olaru, vicepreședinte al CSM, a ajuns conferențiar universitar prin fals în acte publice. Vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), procurorul Codruţ Olaru, nu a îndeplinit criteriile cerute de lege atunci când a ajuns conferențiar universitar la Universitatea „Titu Maiorescu” din București, potrivit unei inevstigații publicate de Emilia Șercan în PressOne.

E bine să fiii băiat deștept de-al Justiției, nu?

Președintele Klaus Iohannis a semnat și decretul privind eliberarea din funcția de judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Specializat Cluj a doamnei Ivănescu Simona – pensionare.