PubliNews

Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din lume, devine acționar minoritar al Superbet în urma unei investiții de 175 de milioane de euro

Grupul Superbet, cea mai mare companie de pariuri sportive & gaming din România, anunță atragerea unei investiții strategice de 175 de milioane de euro din partea Blackstone Tactical Opportunities (BTO), parte a Grupului Blackstone, fond american de investiții și unul dintre cele mai mari din lume.

“Suntem nerăbdători să începem acest parteneriat strategic cu cei de la Blackstone. Infuzia de capital din partea fondului american dublată de o experiență bogată fac din Blackstone un partener capabil să susțină grupul Superbet să-și mențină poziția de lider pe piață din România, să continue să-și majoreze cota de piață și mai ales să-și poată valorifica oportunitățile de extindere a business-ului atât în Europa Centrală și de Est, cât și la nivel global”, a declarat Sacha Dragic, co-fondator și CEO al grupului Superbet.

Alte detalii privind termenii tranzacției nu au fost făcute publice.

“Ne bucurăm că putem începe colaborarea cu Sacha Dragic și cu excelenta echipă de management pe care a format-o la Superbet. Este impresionantă investiția susținută a companiei românești în operațiuni multi-channel și digitale, incluzând aici și lansarea propriei platforme online de gaming și pariere, totul făcut la standardele internaționale ale industriei de profil.  Suntem nerăbdători să susținem traiectoria ascendentă a Superbet al cărei model de creștere se bazează pe extindere internațională și pe continuarea investițiilor în tehnologie”, a declarat la rândul său Andrea Valeri, Senior Managing Director în cadrul Blackstone.

Creșterea rapidă a grupului Superbet s-a datorat în primul rând calității locațiilor sale de retail, cât și unei politici de preț și unor servicii care au pus clienții pe primul loc. În al doilea rând, succesul grupului a fost antrenat atât de investițiile în tehnologie, cât și de echipa matură și cu o bogată experiență în industria de profil. Astfel, Superbet a putut dezvolta o excepțională platformă de pariere online ce înlesnește pariorilor o experiență diferențiată, conferind totodată flexibilitate și o mai mare scalabilitate comparativ cu ofertele concurente.

Consultantul pe parcursul întregii tranzacției a fost firma americană Stifel. Consultantul legal pentru Superbet a fost casa de avocatură Herzog, Fox & Neeman, iar pentru Blackstone avocații de la Jones Day. Pe partea financiară, cei de la Blackstone au avut drept consultant UBS Investment Bank.

DESPRE SUPERBET

Fondat în 2008 de actualul CEO al Grupului, Sacha Dragic.
În 2018, la zece ani de la deschiderea primei agenții, Superbet a raportat o cifră de afaceri de 180 de milioane de euro.

În 2019, Superbet operează o rețea de peste 1.200 de agenții la nivel național și are peste 3.500 de angajați. Este cel mai mare plătitor de taxe și impozite din industria de profil și printre cei mai mari contribuabili la bugetul național cu cele aproape 57 de milioane de euro plătite în 2018.

Superbet și-a lansat platforma digitală în 2016, iar aplicația mobilă în toamna lui 2018.

În 2017, compania și-a lansat oficial operațiunile și pe piața din Polonia, unde deține o licență de operare în retail.
În prezent, Superbet are în afara României operațiuni directe în Polonia, dar și birouri în Austria, Serbia, Croația, Malta și Marea Britanie.
Superbet este prima și singura companie din industria pariurilor sportive prezentă pe bursa alternativă AeRo, în urma unei emisiuni de obligațiuni în valoare de 9,6 milioane (2017).
În 2019, strategia asumată a grupului se bazează pe următorii piloni: consolidarea poziției de lider în România, continuarea extinderii regionale, susținerea sportului românesc și implicarea în cât mai multe proiecte de joc responsabil.

DESPRE BLACKSTONE

Este unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din lume, cu active sub administrare de 512 miliarde de dolari.
Blackstone operează prin vehiculele sale de investiții un portofoliu vast și extrem de diversificat de afaceri. Se concentrează pe sectorul imobiliar, datorii publice, fonduri secundare, credite non-investiționale etc.
În cadrul grupului Blackstone, Blackstone Tactical Opportunities (BTO) reprezintă o sursă strategică de capital care se concentrează în mod specific pe investiții în pachete minoritare în companiile vizate.
Obiectivele fondului sunt să genereze un impact economic pozitiv și să creeze valoare pe termen lung pentru companii, investitori, cât și pentru comunitățile în care fondul activează prin afacerile avute în portofoliu

Mai multe detalii pe www.blackstone.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *