In vizor

Black Friday e in fiecare vineri pentru bugetarii Clujului – Cum "rup usa" angajatii Primariei si ai Consiliului Judetean Cluj inainte de finalul programului

Daca v-ati intrebat, dragi clujeni, de ce trebuie sa stati la cozi interminabile atunci cand aveti treaba la Primaria Cluj-Napoca sau la Consiliul Judetean Cluj, ori de ce in fata dumneavoastra si a celorlalti zeci de platitori de taxe si impozite insirati sta un singur angajat al statului, desi la ghisee e loc de mai multi, daca v-ati mirat ca o simpla hartie se poate „rezolva” doar in cateva zile, daca v-ati enervat ca trebuie sa reveniti la acelasi ghiseu zile la rand – Ziar de Cluj va arata de ce. Angajatii statului, platiti din banii dumneavoastra, pur si simplu nu au chef sa munceasca – iar asta atunci cand sunt la birou. 

Ce au in comun angajatii Consiliului Judetean Cluj cu cei ai Primariei Cluj-Napoca? Niciunul dintre ei nu prinde ora amiezii la birou, vinerea. Ar putea fi un banc, dar, din pacate, e realitatea locala. Chiar inainte de ora 12, bugetarii incep sa iasa, rand pe rand, pe usile institutiei. Pentru ei, weekendul incepe vineri dimineata. La Primarie, cum bate ora 12, bugetarii incep sa iasa, unul cate unul, pe usa mare de lemn. Din cand in cand, ies cate doi sau chiar trei odata, povestind nonsalant.

Pentru ca isi termina programul la ora la care copiii lor termina scoala, cei mici intra in institutie, de unde ies cu mamele lor de mana. In fata Primariei ii asteapta sotul, respectiv tatal, in masina.

Intre 12:00 si 13:00, zeci de angajati ai municipalitatii se grabesc sa paraseasca institutia care ii plateste sa ramana aici pana la 14.30.

In urmatoarea ora, si mai multi bugetari pleaca spre case, fara sa le pese de program.

Nici la Consiliul Judetean Cluj nu e mai multa harnicie la sfarsitul saptamanii de lucru. Incet-incet si in grupuri mici, mai toti angajatii institutiei “rup” usa de la 11.30 la 12. Toata lumea trece ilegal chiar prin fata cladirii, desi in apropiere este o trecere de pietoni.

Daca suni vineri la CJ Cluj, ti se spune invariabil ca “noi numai pana la 12.30 lucram astazi”. La fata locului, insa, zeci de oameni ies cu ceva timp inainte. Nu se grabesc, nu se inghesuie prin usa institutiei, dar sunt vizibil incantati de jumatatea de zi libera pe care o au in fata la plecare. 

Cei mai multi angajati ai CJ Cluj isi termina ziua de lucru de vineri inainte de ora 12.

Nu ies in grup, ci cate unul-doi, discret, cu multumirea imprimata pe chipuri.

Cel mai multumit parea domnul care avea o masina rosie, cu CJC in numar, chiar langa scara institutiei.

O alta masina smechera poposeste o vreme chiar in fata intrarii, tanarul care o sofeaza stand putin de vorba cu o angajata care a iesit din institutie.

De la 11.30 oamenii incep sa iasa in grupulete, multi oprindu-se si pe la bancomatul de langa intrare inainte de a cobori scarile.

Nimeni nu foloseste trecerea de pietoni aflata la o aruncatura de bat, langa Biblioteca Judeteana “Octavian Goga” Cluj. Fiecare angajat al CJ Cluj care a iesit astazi de la serviciu a trecut strada Dorobantilor ilegal, prin fata institutiei.

De la 12 incolo grupurile se raresc, pe la 12.30 abia mai iese cate cineva si dupa 1 nu mai este nici tipenie prin fata CJ Cluj. 

Programul de funcţionare al Consiliului Judetean Cluj este : Luni – Joi:  7.30 – 16.00, Vineri:  7.30 – 13.30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *