In vizor

Biserica Adventista din Romania reactioneaza dur si prompt, lasandu-l pe Antal Orban FARA titlurile de pastor si director de liceu. Pastorul porno SOMEAZA Ziar de Cluj sa scoata articolul, spunand ca e fals

Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Romania reactioneaza cinstit si prompt in fata tsunami-ului media declansat de Ziar de Cluj. Intelegand bine demersul nostru, conducerea Bisericii Adventiste din Romania nu ascunde mizeria sub pres si ne trimite un comunicat emotionant prin care spune ca oameni precum Orban Antal nu reprezinta valorile comunitatii de adventisti, de crestini, anuntandu-ne ca a decis retragerea calitatii de pastor al Bisericii si de director al Liceului Teologic Adventist Maranatha.

Pozitia Bisericii Adventiste este una ferma. In comunicat se vorbeste despre faptul ca exista dovezi si la Biserica Adventista despre cele intamplate intre pastorul Orban Antal si eleva A.O,, ba chiar aflam de la conducerea adventistilor ca Orban Antal si-a recunoscut comportamentul imoral.

Surprizele nu inceteaza sa apara. Dovedind incetineala sufleteasca sau poate sperand ca poate altera cu amenintari faptele prezentate de Ziar de Cluj, Orban Antal ne someaza printr-un comentariu lasat pe Ziar de Cluj sa scoatem de indata articolul.

Ziar de Cluj ii recomanda sa citeasca pozitia OFICIALA a Departamentului Educație din cadrul Conferinței Transilvania de Nord a Bisericii Adventiste de Ziua a saptea din Romania

 

În urma confirmării însoțite de dovezi dar și a recunoașterii unui comportament imoral al domnului Orban Antal Ferencz, vă facem cunoscută decizia retragerii calității de director al Liceului Teologic Adventist „Maranatha” și a calității de pastor al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

De asemenea, luând în considerare evidențele cu privire la faptele relatate, în cadrul următoarei întâlniri administrative, ținând cont de prevederile Manualului Bisericii care prevede pentru acest caz excluderea din rândul membrilor, credincioșii bisericii locale vor discuta acest caz și vor decide situația legată de calitatea de membru al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea a domnului Orban Antal Ferencz.

Dincolo de aceste precizări administrative, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, cu profundă durere, își manifestă dezamăgirea și durerea față de apariția unui astfel de comportament incompatibil cu această chemare nobilă și sfântă, în cadrul unei instituții de învățământ adventiste.  

De asemenea, dorește să își exprime dezaprobarea față de acest gest inexplicabil pentru o persoană atât de respectată în societate și un model al educației adventiste.

Putem doar să constatăm o enormă distanțare între realitatea afișată față de familie, colegi și elevi și realitatea, consternant de neplăcută și surprinzătoare, din viața personală.

Putem doar să ne cerem iertare că am făcut o alegere greșită în privința unui om în care am avut încredere, că i-am dezamăgit pe copii și pe părinți, pe cei care au avut încredere în noi și în standardele înalte ale educației adventiste.

Însă credem că putem recâștiga încrederea pierdută. Poate cu “zgârieturi”, poate cu întârziere, însă vrem să arătăm că a fost doar o eroare nefericită, că educația oferită aici aduce rezultate vizibile în ceea ce privește rezultatele școlare și standardele morale personale.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea se remarcă în rândul bisericilor creștine prin faptul că deține unul dintre cele mai dezvoltate sisteme educaționale protestante din lume cu 7.800 școli, colegii și universități ce asigură educația a peste 1.800.000 de persoane.

Dorim să vă asigurăm că, în calitate de parte componentă a acestui ansamblu, ne dorim să rămânem parteneri în educarea copiilor dumneavoastră.

Din acest motiv, credem că este nevoie de noi standarde în ceea ce privește alegerea și numirea cadrelor didactice și a managerilor Liceului Teologic “Maranatha”. În următoarea perioadă, atenția și prioritățile noastre se vor îndrepta spre aceste aspecte pentru a vedea care sunt cele mai bune soluții implementate de alte unități școlare similare și care au dat rezultate”.

 

Comunicatul este semnat de Romeo Asanache – Director Departament Educație din Conferința Transilvania de Nord. Ce mai spuneti acum, domnule Orban Antal?

 

A fost sunat de Ziar de Cluj si a inchis telefonul

 

Ipocrizia lui Orban Antal este epica. La ora 3.11, el a fost sunat de un jurnalist al Ziar de Cluj. A refuzat sa vorbeasca, a inchis telefonul.

Avand in vedere ca Orban a revenit in aceasta seara cu amenintari, Ziar de Cluj i-a raspuns cu urmatorul email, asigurandu-l ca dreptul la replica va fi publicat imediat si rugandu-l pe Orban Antal sa raspunda si la cateva intrebari.

 

„Stimate domnule director,

Am observat un comentariu pe ziarul pe care il conduc in care ne cereati sa scoatem articolul care va vizeaza si pe care il considerati neadevarat. 
Acest lucru este imposibil. Dar este foarte sigur, in schimb, ca va vom publica un drept la replica. In fapt, eu v-am cerut astazi telefonic pozitia, lucru pentru care am dovada, si dumneavoastra ati refuzat sa vorbiti cu mine.
In acest sens, daca doriti sa ne oferiti un drept la replica, pe care, repet, il voi publica negresit, va rog sa adaugati pe langa opiniile dumneavoastra fata de subiect, si raspunsurile la urmatoarele intrebari:

1) Recunoasteti relatia avuta cu numita A.O., fosta eleva la Liceul Teologic Maranatha?

2) Este adevarat ca i-ati dat primele mesaje-text la inceputul relatiei cand A.O. era inca la liceu?

3) Ati avut relatii sexuale cu A.O.? Detinem o inregistrare audio in care ea spune ca da. Credeti ca minte?

4) Ati schimbat mai multe mesaje cu numita A.O. de-a lungul ultimilor ani, printre care si poze de-ale dumneavoastra in ipostaze intime, mimand actul sexual?

5) Este adevarat ca i-ati facut diverse cadouri numitei A.O. constand in dulciuri, in special tablete si cutii de ciocolata?

6) Este singura eleva a liceului Maranatha cu care ati avut asemenea relatii? Mai sunt si altele?

7) Este adevarat ca ati avut deja o intalnire cu liderii comunitatii adventiste? Ati facut confesiuni la acea intalnire? In ce au constat ele?

8) In cazul in care considerati ca nu ati gresit, cum va explicati retragerea pozitiei dumneavoastra de pastor si director de scoala de catre chiar Biserica Adventista de Ziua a Saptea?

9) Va asumati o intalnire cu reporterii Ziar de Cluj in care sa discutam si alte dovezi, din punctul nostru de vedere incriminante, ale relatiei pe care ati avut-o cu A.O.?

Domnule Orban, astept cu interes aceste raspunsuri. Vor fi publicate imediat.

Liviu Alexa
director
Ziar de Cluj

 

Ziar de Cluj ii roaga pe toti clujenii care au cunostinta de alte abuzuri de orice fel ale preotilor sau pastorilor din Cluj, indiferent ca sunt baptisti, ortodocsi, catolici, protestanti sau adventisti, sa ni-i dea in vileag pe scrie@ziardecluj.ro

Suntem un ziar serios si ii asiguram pe toti cei ce ne vor scrie ca NU VOM DIVULGA IDENTITATEA LOR NICIODATA.

Legea ii protejeaza pe jurnalisti in ceea ce priveste identitatea surselor. Nici macar instanta nu ne poate obliga sa le dezvaluim.

Aveti incredere. Dati in perversii si in hotii ce isi bat joc de ideea de Biserica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *