Politica

Biroul Electoral Central RECUNOAȘTE că în unele secții de vot au fost mai multe voturi decât votanți

Prin Decizia cu numărul 110D, Biroul Electoral Central recunoaște că au fost secții de votare unde s-au înregistrat date eronate în procesele-verbale de numărare a voturilor. Cei care au semnalat procesele-verbale întocmite cu unele erori au fost reprezentanții ALDE Alba. Aceștia au depus o contestație la BEC pentru anularea rezultatelor din două secții de vot din județul Alba pe motiv că „numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale existente la secțiile de votre care s-au prezentat la urne nu corespunde cu suma voturilor valabil exprimate și cu numărul voturilor nule”. Altfel spus, au fost mai multe voturi decât votanți. 

Analizând procesele-verbale de la secțiile de votare în cauză, cei de la Biroul Electoral Central au recunoscut că în procesele-verbale s-au strecurat erori, dar că acestea au fost ulterior modificate. Mai mult, cei de la BEC susțin că aceste erori nu influențează procedura de atribuire a mandatelor, astfel că au respins cererea ALDE de anulare a alegerilor în aceste secții de vot. 

Într-un material publciat ieri arătam că s-au înmulțit plângerile privind fraudarea alegerilor. Astfel, la DNA și la Biroul Electoral Central s-au depus mai multe solicitări de verificare și de anulare a rezultatelor alegerilor europarlamentare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *