In vizor

Big Brother la Florești: Șulea împânzește comuna cu camere de supraveghere, deși zice el: ”în Florești nu prea avem probleme”

Primăria Florești va achiziționa camere de supraveghere suplimentare menite să contribuie la asigurarea liniștii și ordinii publice, dar și pentru a-i surprinde pe cei care depozitează ilegal deșeuri sau nu plătesc taxa de salubrizare.  

Șulea este decis să impună ”cu forța” colectarea selectivă în comuna Florești și recuperarea celor 5 milioane de lei, datoria pe care floreștenii au o au pentru colectarea deșeurilor. Un prim pas este montarea mai multor camere de supraveghere care să descurajeze colectarea haotică a deșeurilor. De asemenea, Șulea face apel și la floreșteni să îi dea în gât pe vecinii care nu declară numărul real al persoanelor din familie pentru a plăti o taxă de salubrizare mai mică. ”Asta înseamnă spirit civic”, susținea Șulea. Însă camere au și rolul de a descuraja faptele antisociale.  

”Vom spori și numărul camerelor de supraveghere. Sunt multe aspecte care țin de viața socială, aspecte pe care aceste camere de luat vederi le rezolvă. În primul rând eu mă refer aici la liniște și la ordine. Cei care sunt certați cu legea și-au dat seama că în Florești nu prea au rând să facă mari minuni, motiv pentru care nici nu am avut prea multe probleme, iar problemele pe care le-am avut, împreună cu cei de la Secția 6 Poliție Rurală au fost rezolvate în timp relativ scurt, e vorba de ore, până au fost prinși cei care au furat sau au spart.  Nu îmi doresc acest sistem video pentru a implementa ordinea, normalitatea. Eu mi-aș dori ca normalitatea să vină firesc”, susține Șulea. 

Din declarația lui Horia Șulea deducem că în Florești nu există probleme, prin urmare investiția nu se justifică, în Florești existând deja un sistem de supraveghere video implementat în 2016. Sau, Șulea nu recunoaște că aceste camere sunt necesare și că Poliția nu își face treaba atât de bine precum susține. De altfel, Ziar de Cluj a prezentat tocmai o astfel de situație în care polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești au decis să ia în seamă o plângere a unor cetățeni abia după ce a apărut un articol în ziar. În acest caz plângerea floreștenilor era însoțită de imagini video, deci poate că primarul ar trebui să se asigure că agenții știu să interpreteze imaginile de pe camere, dacă tot le-a achiziționat.  

De altfel, acesta nu este singurul caz de furt, cetățenii folosesc rețelele de socializare pentru a-și avertiza vecinii privind persoanele care dau târcoale scărilor de bloc. Unui cetățean i-a dispărut bicicleta copilului din scara blocului și încă nu a fost prins făptașul, deși au trecut câteva luni.  

”Ei nu se ocupa cu nimic.Nu este de datoria lor fie ca ai fost lovit de autobus,raportezi oameni care vor sa fure din buzunarele oamenilor sau din magazin si mai ales cand e” scandal” sa spun asa si iese cu bataie. Si daca ii suni si spun ca ajung,nu vin! Sunt total inutili”, susține un cetățean al comunei.  

Contract de 420.000 de lei pentru EXTINDERE SISTEM DE SUPRAVEGHERE VIDEO PE RAZA COMUNEI FLORESTI

Firma S.C. TECHNOLIGHTS SERV S.R.L. a obținut prin încredințare directă un contract în valoare de 420.000 de lei pentru ” Lucrari de constructii de linii telefonice si de comunicatii si lucrari auxiliare”.  Potrivit contractului, firma va livra:

Furnizare si montare sistem de supraveghere vodeo suplimentar sistemului existent conform:

 • CAMERA DARKFIGHTER 4 MP 2828 RON
 • MANOPERA MONTAJ CAMERA 1500 RON
 • ALIMENTATOR CAMERA 220-12VDC 266 RON
 • SWITCH GIGABIT 122 RON 5CABLU FTP CU SUFA METALICA DE INTINDERE ML 24 RON 6BRANSAMENT LA RETEAUA ELECTRICA 500 RON 7CABLU ACYABY 3×4 Sau TYR 2×16+25 mmp ML 8.5 RON
 • SIGURANTA 25Ah 32 RON
 • CONSTATARE CAMERE VIDEO CONF CTR SI PV ATASAT 1200 RON
 • STALP METALIC CU PAMANTARE 2150 RON
 • MANOPERA MONTAJ STALP 1500 RON
 • TUB GOFRAT ROSU ml 6.5 RON
 • CAMERA LPR HIKVISION 3485 RON
 • MANOPERA SAPATURA MANUALA, MECANIZATA si UMPLERE ml 32 RON
 • ANTENA WIFI TRANSMISIE DATE 1360 RON

TECHNOLIGHTS SERV a mai obținut alte 4 contracte cu Primăria Florești în acest an pentru: Mentenanta Sistem Supraveghere Video Comuna Floresti (117.000,00  RON), Achizitie si Montaj Sistem Wireless (42.035,00  RON), ACHIZITIE SI MONTAJ SISTEME DE INCUIETOARE SMART (2.600,00  RON), Achizitie si Montaj Sistem Supraveghere Video Cladire Primarie Floresti (66.588,20 RON).

Firma este deținută de Papp Sandor Levente și Papp Tibor Istvan, are 6 angajati, iar în 2018 a avut o cifră de afaceri de 784 114.

Șulea a inaugurat alte 137 de cmare de supraveghere în 2018

”Am receptionat 136 camere, una fiind deja devastata si cu bateria furata. Urmeaza a se inlocui. Sistemul este astfel legal functional si implementat spre linistea celor care iubesc normalitatea, buna convietuire si normele legale. Aviz amatorilor, camerele sunt monitorizate de personal calificat si autorizat in acest sens, 24 de ore din 24, 7 zile pe saptamana. Avem nevoie de o comunitate increzatoare si linistita, care sa nu isi faca motive de ingrijorare si sa nu sufere din cauza unor persoane certat cu legea. Ne indreptam (cu bune, cu rele, cu pasi mai mari si cu pasi mai mici) spre ceea ce ne dorim si spre ceea ce am promis acum 10 ani. Un Floresti european!”, declara Horia Șulea în 2018.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *