Din oras

Big Brother intr-o clasa de la Colegiul Unitarian pentru un scuipat

Clasa a XI-a H a Colegiului Unitarian Janos Zsigmond este supravegheata video permanent dupa ce scaunul profesoral a fost scuipat si nu s-a aflat cine a fost insubordonatul elev. Masura a fost implementata in 25 februarie, iar de atunci imaginile din sala de clasa sunt urmarite fara intrerupere de portarul unitatii scolare, informeaza portalul Transindex.

Elevii chiar au facut o parodie dupa celebra emisiune Valo Vilag (Big Brother) pe care au publicat-o pe Youtube, ca o metoda de protest impotriva acestei masuri.

Potrivit sursei citate clasa este tinuta in incertitudine, elevii nu stiu daca pedeapsa aplicata este una temporara sau permanenta si care sunt consecintele ei. In schimb elevii au fost informati ca pentru a se sista supravegherea video continua din clasa cel vinovat sa recunoasca fapta printr-o scrisoare. Mai mult decat atat, nici parintii nu au fost instiintati inainte de a se instala camera.

Elevii au povestit pentru Transindex ca inainte de a lua masura amplasarii unei camere de supraveghere in clasa, care functioneaza timp de 8 ore, atat in pauze cat si in timpul orelor, a avut loc o adevarata ancheta cu interogatorii, ba chiar au fost amenintati ca li se va scadea nota la purtare tuturor elevilor clasei.

In schimb directoarea unitatii Marta Popa spune ca masura a fost necesara din cauza incidentelor neplacute petrecute in clasa si ca toti profesorii au fost de acord.

“Am fost de acord ca pana se clarifica situatia sa tinem clasa sub observatie. Camera nu inregistreaza si sunetul, iar imaginile se urmaresc in sala profesorala. Consideram ca exista cineva in acea clasa care pune in pericol siguranta elevilor”, a declarat aceasta pentru sursa citata. Mai mult, nu considera ca masura luata ii lezeaza pe elevi in vreun fel: “Multa lume umbla in acea clasa, nu se petrece nimic secret. Nu este o toaleta, un loc intim, e un loc deschis pentru toata lumea”, a subliniat aceasta.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar arata ca masura s-a luat la nivelul unitatii si ca nu este nevoie de acordul institutiei pentru asta.

“S-a luat decizia la nivelul Consiliului Profesoral si al Consiliului de Administratie al scolii la cererea unor parinti, elevi si profesori, nemultumiti de unele incidente petrecute in acea clasa, in urma carora dreptul la educatie ar fi avut de suferit. Este o masura temporara, decizia fiind la nivelul unitatii scolare, fiind vorba de o problema interna. Inspectoratul a fost informat de decizia luata”, a explicat pentru Ziar de Cluj Andreea Coroian, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Cluj.

Sursa foto: transindex.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *