Politica

BIETUL VASILICĂ: Premierul Ciucă, întrebat dacă îl remaniază pe ministrul Dîncu pentru declarația despre necesitatea negocierilor Ucraina – Rusia: „Nu e opinia guvernului, îl aștept să revină în țară, va trebui să tranșăm foarte clar”

Nici nu a apuca bine ministrul Vasile Dîncu să se bucure de primirea celor 500 de noi membri în filiala cvasi-inexistentă a PSD Cluj, că din nou au apărut discuţii în spaţiul public despre posibila sa remaniere. De data aceasta este caz tipic de l-a luat gura pe dinainte. Crezând că deţinerea unei reviste de „analiză” îl transformă în analist, Vasile Dîncu a scos pe gură o declaraţie ne-conformă cu pozţia guvernului din care face parte şi a statului român al cărui cetăţean este. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi că va avea ”o discuție cât se poate de deschisă” cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu, când acesta va reveni în țară de la NATO, legat de declarația acestuia despre necesitatea ca Ucraina să negocieze cu Rusia.

”Aceasta nu e opinia guvernului. Îl aștept pe dl ministru să revină în țară, trebuie să avem o discuție cât se poate de deschisă față de opinia dumnealui și va trebui să tranșăm foarte clar acest aspect”, a spus Ciucă la Mioveni.

Reamintim că și președintele Klaus Iohannis și președintele PSD, Marcel Ciolacu, s-au delimitat deja public de declarațiile lui Dîncu.