
Bicicliștii care împart banda de autobuz cu taximetriștii se plâng de stilul de condus agresiv al acestora, care tot schimbă benzile, punându-i astfel în pericol.
„Banda de biciclete a devenit, imposibil de folosit si extrem de periculos din cauaza taxiurlor. Taximetristii fac slalom printre banda de autobuz si banda normala cand ajung la o statie de autobuz. Cand ajung la statie, in loc sa astepe in spatele autobuzului, ei sar pe banda de masini fara sa se asigure ca nu vine vreun biciclist. In loc sa lase liber banda de biciclete, ei blocheaza tot timpul ( sau chiar lovesc biciclistii care circula regulamentar). Deja de o mie de ori am avut probleme cu ei, si puteam sa evit un accident mare care putea sa coste viata mea, doar fiindca am reusit sa evit o masina care cicrcula cu vreo80 km langa mine. Va rog sa scoateti taxiurile de pe banda de autobuz. În statiile de autobuz banda de biciclete se afla in stanga, exact ca sa trecem pe langa autobuz cand este oprit. In mod interesant, cu conducatorii autobuzelor nu avem probleme sa folosim in mod corect acest sistem”,

„Conduc foarte agresiv majoritatea taximetriștilor, dar nu îi vede nimeni. Logic, plătesc taxe la stat. Bicicliștii nu ! Și atunci face fiecare ce vrea. Pistele ar trebui după părerea mea să rămână doar a autobuzelor și bicicletelor”, s-au plâns bicicliștii.
De cealaltă parte, taximetriștii susțin că pentru „fluidizarea” traficului pot să se mute de pe o bandă pe alta, în funcție de cum e nevoie ca să se deplaseze mai rapid.
„Sunt trei benzi de circulatie și o bandă de de bus. Dacă taxiul are voie pe toate patru benzile, de ce n-ar avea voie sa schimbe ce banda vrea, sa devanseze, pe cine incurca daca semnalizeaza si se incadreaza corespunzator? Pe tine te incurca? Se numeste fluidizarea traficului. Cica „frumos”, nu sã tot schimbati benzile. Linia aia continua e facuta ca se delimiteze alea trei benzi de cea de bus, si bus-urile cand trebuie trec peste linia aia si o iau stanga, dreapta, unde au de mers”, a explicat un șofer.
Este evident că taximetriștii sunt mai grăbiți în trafic și probabil stilul lor de condus poate părea agresiv deoarece ei trebuie să adune într-o zi cât mai multe curse pentru a câștiga bani. Bicicliștii mereu vor fi protejați mai mult declarativ, decât cu o infrastructură reală, adecvată și sigură.