Vocea ta

Baza Sportivă Gheorgheni: spațiu de relaxare sau pericol public? „De unde indiferența asta? Sau nu vă pasă de unde le dați copiilor să bea și să mănânce?”

Baza Sportivă Gheorgheni, din subordinea primăriei clujene, nu este doar locul unde șmecheriile fiscale sunt învârtite zilnic, astfel încât clienții sunt lăsați cu ochii în soare, fără a primi un bon fiscal, ci pare să fi devenit un pericol public în materie de alimentație. Afacerile dezvoltate de antreprenori în acest spațiu generos frizează limitele bunului-simț: alimentele sunt lăsate de pe-o zi pe alta sub cerul liber. Chiar dacă este vorba de alimente perisabile, chiflele zac sub tejghea, iar celelalte preparate sunt lăsate în condiții improprii, reprezentând un real pericol pentru cetățeni. Mai mult, aici nu este afișat nici un program de funcționare, astfel încât business-ul se dezvoltă, chiar dacă aplicarea legii în comerțul cu produse alimentare rămâne la voia întâmplării.

CITEȘTE ȘIFOTO Furt pe față la baza sportivă Gheorgheni

Iată ce notează în acest sens un părinte clujean, după ce a rămas neplăcut impresionat de experiența de care a avut parte în spațiul gestionat de administrația locală, în interes public:

„Ieri, 11 Septembrie ora 12:30. Merg cu fetita mea la o plimbare scurta in parc. In Gheorgheni la baza sportiva. Nu planuiam sa stam mai mult de o jumatate de ora, cat sa dam o tura cu board-ul si sa mancam o vata de zahar.

Am ajuns la zona de servicii (acele terase cu tot felul…inghetata, popcorn, vata de zahar, etc) si mi-a cazut fata.

In calitate de cetatean, de contribuabil si de antreprenor ma intreb cum este posibil ca intr-un spatiu gestionat de Primaria Cluj (nu este un atac catre Primarie, probabil acele spatii de servicii sunt licitate, e doar o curiozitate de-a mea) sa functioneze niste afaceri in acest mod?

1. Nu exista un orar de functionare afisat. Imi amintesc ca la un moment dat sotia mea avea o florarie, si stiu ca nu poti sa functionezi ca si business stradal fara un orar de functionare (nu doar afisat ci autorizat de Primarie).

2. Nu stiu cand a fost deschis acest punct de servicii…sa zicem ca a fost deschis in ziua anterioara dupa-masa…dar cum sa lasi tu Popcorn-ul care nu s-a vandut in acel dispozitiv (cutie) de facut popcorn??? Cred ca 90% din clientii vostri sunt copiii nostri! Nu exista nici un minim de respect pentru acestia? Responsabilitate? Nimic?

3. In spate se vad niste sticle de ketchup, mustar, maioneza….Bai!!! Astea toate sunt perisabile! Trebuie tinute la rece nu in aer liber sub tejghea…

4. Langa sticlele de ketchup…e o lada cu chifle…..nu mai am cuvinte…

Am sa trimit o sesizare scrisa catre OPC si DSP (directia de sanatate publica).

Eu merg accidental in acest parc, cred ca am fost de 2 ori in acest an. Intrebarea mea pentru parintii care merg mai des…De unde indiferenta asta? Sau nu va pasa de unde le dati copiilor sa bea si sa manance?”, semnalează Horațiu Curutiu pe pagina sa de socializare.

 

 

sursa info/foto: horatiucurutiu/paginapersonaladefacebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *