In vizor

Bătaie de joc sau neglijență criminală? Curtea Spitalului Județean Cluj arată ca după un război

“Vă rog să priviți aceste imagini din curtea Spitalului Județean Cluj” – ne îndeamnă deputatul clujean Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, singurul parlamentar clujean cu adevărat implicat în rezolvarea problemelor din sistemul de sănătate din Cluj. Restul parlamentarilor dorm pe ei.

Vă invităm să le priviți:

Și acum să traducem în cuvinte bătaia de joc, nepăsarea și neglijența criminală la care asistăm, pe banii noștri, din cauza unor manageri medicali nițel cam mincinoși. Dar așa este când competența este înlocuită de voința politică!

“Ambulanțele care vin cu cazuri grave, inclusiv cu persoane lovite puternic în urma unor accidente rutiere, politraumatisme, trebuie să parcurgă drumul până la Unitatea de Primiri Urgențe prin niște gropi infernale.

Situația este catastrofală și în partea de clădire care comunică cu Clinica Chirurgie I.

Am filmat în ce condiții trebuie să fie transportați pacienții care sunt mobilizați cu targa în curtea acestui spital.

Managerul Spitalului Județean Cluj Șușcă intră zilnic în această curte dar nu le vede…

Rog public autoritățile locale și județene să se mobilizeze pentru acoperirea urgentă a acestor gropi care pun în pericol grav bolnavii transportați cu ambulanțele sau cu targa!” – a scris deputatul Emanuel Ungureanu pe pagina sa de socializare.

Iată ce spunea Petrică Șușcă într-un interviu din luna februarie: „Am reușit să evităm scenariul pacienților „plimbați” cu targa prin curtea spitalului”.

“Printre primele măsuri pe care le-am luat, împreună cu echipa de management, au constat în reducerea numărului de paturi și reorganizarea liniilor de gardă. Ambele decizii au fost luate în urma unei analize temeinice și atente a indicatorilor de performanță ai secțiilor. Deși la momentul respectiv au fost blamate, acum, patru ani mai târziu, s-a dovedit că măsurile au fost eficiente și și-au atins scopul. Am redus numărul de paturi de la1744 la 1542, am înființat linii de gardă la domiciliu de chirurgie plastică sau chirurgie vasculară, tocmai pentru a asigura competent și eficient asistența medicală de urgență a pacientului politraumatizat. Tot pentru asigurarea asistenței prompte în urgență, au fost achiziționate două computere tomograf de ultimă generație — unul pentru Complexul Neuro-psihiatrie și unul pentru UPU. Astfel, nu numai că am reușit să evităm scenariul pacienților „plimbați” cu targa prin curtea spitalului, dar am redus semnificativ timpii de așteptare, pentru pacienți, și costurile cu transportul pacienților la serviciile de ambulanță” – susținea Șușcă pentru siteul presalocala.com.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *