Din oras

Bataie de joc: Primaria amana asfaltarea a 16 strazi pana in primavara

Primaria Cluj-Napoca isi bate joc de cetateni. Pe 16 de strazi din municipiu, aflate in curs de modernizare, locuitorii isi rup masinile din cauza ca au fost oprite lucrarile, ca urmare a expirarii contractului de intretinere a strazilor cu firmele Kiat si Diferit. Pana la primavara santierele vor intra in conservare, prin urmare, pe strazile afalte in lucru cetatenii nu vor vedea asfalt prea curand.

Unul dintre exemplele de incompetenta este modernizarea strazii Marinescu – una dintre cele mai circulate strazi inspre cartierul Zorilor se afla in stare de santier de mai bine de o luna si jumatate. Dupa ce au decopertat covorul asfaltic muncitorii au parasit lucrarile, iar locuitorii din zona se plang ca nu reusesc sa intre in curti din cauza decopertarii asfaltului si ca  isi disturg zilnic masinile petnru ca sunt nevoiti sa faca salom printre gurile de canal nesemnalizate.

“Locuiesc in zona si trebuie sa imi duc copilul la gradinita. Daca nu esti atent risti sa iti spargi baia de ulei, cum a patit un vecin. Eu mi-am lovit doar bara din fata pentru ca au luat asfaltul si e greu sa iesim din curte. Pe strada nu putem sa ne lasam masinile ca e santier. Dar nu am vazut pe nimeni sa lucreze mai bine de o luna. Abia zilele acestea au mai lucrat cate ceva, dar nu s-a vazut ca lucrarile sa evolueze”, a declarat Cristian S., un locatar.

“Strada Marinescu e o bataie de joc. De mai mult de o luna de zile s-au inceput lucrarile pe o portiune de aproximativ 200 de metri. S-a sapat strada si a fost abandonata fara niciun fel de reparatie”, a spus si Ioana P. 

Scuza reprezentantilor Primariei Cluj-Napoca este ca lucrarile de modernizare a strazii Marinescu au intarziat si din cauza conditiilor meteo nefavorabile, dar si din cauza unor lucrari de schimbare a retelei de gaz de catre cei de la E.on. Atazi mai multi muncitori sprijiniti in coada de lopata priveau cum un „Dorel” cu buldo-excavator incarca asfaltul decopertat in urma cu aproape o luna.

“Se lucreaza, de mai mult de o luna s-au intrerupt lucrarile, deoarece au intervenit cei de la E.on pentru refacerea retelei de gaz. In zilele care urmeaza se va nivela si se va aduce la stadiul de circulatie, insa turnarea covorului asfaltic se va face doar in primavara anului viitor”, au declarat reprezentantii Primariei Cluj-Napoca.

Primaria promite ca desi a expirat luna aceasta contractul cu consortiul Kiat-Diferit pentru intretinerea strazilor din municipiu, acestia isi vor continua lucrarile pe inca 16 strazi din oras unde au deja organizari de santier. In discutie raman strazile Ilie Macelaru si Locomotivei, unde nu s-a inceput modernizarea si nu se stie daca de ele se va ocupa noul contractant si anume RADP-ul. Cert este faptul ca pana in primavara, sau  pana cand vremea va permite, niciuna dintre cele 16 strazi aflate in lucru nu vor fi asfaltate. 

“Anul acesta au fost finalizate 29 de strazi si se mai afla in lucru alte 18 strazi din care pe doua nu s-a inceput demersul organizarii de santier. E vroba de strazile Locomotivei si Ilie Macelaru. Toate contractele semnate inainte de 13.12 2014 pentru intretinere si modernizare de strazi le va realiza tot consortiul Diferit-Kiat. Dupa aceea va intrea RADP-ul sa lucreze”, au precizat reprezentantii Primariei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *