In vizor

Bătaie de joc la Neurochirurgie! Perfuziile bolnavilor, lăsate nesupravegheate. Baia spitalului este INFECTĂ, cu cârpe puse la uscat

Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca găzduiește angajați cu o nesimțire ce depășește orice limită. Nepăsare ar fi cuvântul care îi caracterizează. Ne referim în special la cei care ar trebui să gestioneze medicamentele pacienților. Zeci de cutii în care erau sute de perfuzii și seruri de tot felul, chiar și injectabile, au fost descărcate la intrarea în spital și abandonate acolo.


Agitație mare în rândul pacienților care așteaptă cu orele la coadă nici nu au văzut când cineva a descărcat materialele medicale. Întrebați ce-i cu perfuziile pe acea bancă, oamenii ridică din umeri.

„Nu știu ce-i cu ele aici. Eu aștept de vreo două ore și aici le-am găsit. Nu a venit nimeni după ele sau să vadă ce-i cu ele. Nu știu ce să vă spun că nu am văzut când le-au descărcat”, ne spune un pacient care aștepta să intre la consultații.

După ce reporterii Ziar de Cluj au făcut fotografiile, cutiile cu medicamentele bolnavilor au rămas tot afară și nesupravegheate. Oricine putea să le ia că nu era nimeni în preajmă, nici măcar paznicul.

Și dacă tot am făcut o vizită la Neurochirurgie am vrut să verificăm și curățenia din băile unde pacienții din ambulatoriu trebuie să-și facă nevoile.
Baia de la Neurochirurgie nu arată atât de rău, precum cele de la Oftalmologie și Dermatologie, dar nu arată nici bine.

WC-ul nu are capac, cada este mizerabilă, la fel și chiuveta. Și unde nu mai pui că femeile de serviciu și-au întins cârpele de șters pe jos prin toată baia.
Substanțele de curățenie și mopurile sunt prin baie, la fel și câteva pastile de clor, care ar putea fi ingerate de cineva din greșeală.

Doamna Dorina Duma, de la Direcția se Sănătate Publică Cluj, se poate așa ceva?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *