In vizor

Bătaie de joc la clinica de chirurgie pediatrică: cozi și copii înghesuiți în sala de așteptare minusculă

Părinții se revoltă periodic despre condițiile de la Spitalul de Copii, în special despre cele de la urgențe.

O mămică este revoltată despre aglomerația de la Clinica de Ortopedie Pediatrică, compartimentul de urgențe, acolo unde zeci de copii și părinți se înghesuie în sala de așteptare mult prea mică.

„Ce se întâmplă la clinica de chirurgie și ortopedie pediatrica urgență e o bătaie de joc! Coada e pana pe rampă, lume cu copii inghesuita in mica sala de așteptare…. Pacienți chemați la control/dat jos ghips gramada în aceleași intervale … Cine se face responsabil de asa ceva?”, se revoltă mămica.

Din păcate aceasta nu este o situație izolată. Și alți părinți au reclamat timpii mari de așteptare, însă apreciază calitatea actului medical. Și cadrele medicale sunt nevoite să se descurce în condițiile pe care la au, asta deși Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj promite de patru ani un nou Spital pentru copii.

„Aveam programare la 9:30 iar la 12:00 inca nu eram intrati ! Bataie de joc sa stai cu copil de 11 luni in sala de asteptare ore intregi!Lipsa de respect”.

„Se sta mult la coada ! Camera de asteptare e foarte mica! plina de copii si oameni bolnavi…nu ai aer sa respiri acolo!”

„Personalul este de treabă, chiar foarte de treabă. Sistemul e exemplul de școală a sistemului din România. Un hol de așteptare de 15 mp, cu 20-30 oameni și copii înghesuiți. Timpul de așteptare de la 3 ore în sus. Trist trist trist”, reclamă și alți părinți.

Între timp, în anul electoral, Alin Tișe susține că poate începe constructia noului Spital Monobloc pentru Copii, deoarece proiectul a primit finanțare.

„Avem proiectul Spitalului de Copii pe care vrem să îl începem. S-a vorbit mult despre el. Este un proiect nou. Actul normativ pe care Guvernul l-a emis cu privire la finanţarea unităţilor medicale noi prevede explicit caracteristicile de finanţare, iar Spitalul de Copii este pe primul loc în ceea ce înseamnă finanţarea, pentru că este cel mai avansat proiect din România. Putem spune că avem o parte din bani. Spitalul de Copii va avea în sfârşit o finanţare care ne va permite să începem lucrările la acest spital. Mi-am dorit să putem spune asta şi am ajuns aici. După 2 ani de muncă vom putea să demarăm proiectul Spitalului de Copii”, a declarat Tişe, la un post de radio local. 

Sperăm ca acest discurs să fie menținut și după alegeri, iar construcția Spitalului să înceapă cât mai curând.

Exit mobile version