Din oras

Bătaie de joc: Cozi infernale și colete tratate ca gunoaiele la Oficiul Poștal 16

La unul dintre cele mai solicitate oficii poștale din oraș clujenii sunt umiliti. Nu este vorba de angajații acestei unități, care lucrează până la epuizare, ci de șefii lor. Nu le pasă că aproape zilnic stau oamenii la cozi interminabile, nu le pasă că angajații muncesc ca pe plantații și se pare că nu au de gând să ia măsuri de rezolvare a problemelor. Coletele clujenilor sunt pe jos, ca gunoaiele.

Toate coletele care provin din exteriorul Uniunii Europene, pot fi ridicate doar de la Oficiul Poștal 16, care lucrează în colaborare cu Direcția Vamală.
La  acest Oficiu Poștal, situat în Mărăști, aproape zilnic stau la cozi zeci de oameni pentru a-și ridica diferite colete venite din exteriorul UE.

Și nu le este ușor nici celor care așteaptă, nici celor care lucrează la acest oficiu. Oamenii așteaptă și câte o oră pentru a-și rezolva problema, angajații oficiului lucrează până la epuizare.

„Așa se stă la coadă și nu merge mai repede. Nu merge mai repede pentru că spațiul este extrem de mic și angajații, doi-trei la număr, sunt ostenți de atâta treabă. Angajații … vai  și amar de ei. Au undeva în jur de 50 de ani și abia se mai mișcă la câte zeci de kilograme ridică zilnic”, spune un clujean care a stat la coadă 40 de minute să ridice un colet venit din S.U.A.

Coletele pe care clujenii le așteaptă sunt tratate ca niște mizerii. Sunt aruncate pe jos și dezordinea tronează în Oficiul Poștal 16. Oamenii sunt revoltați, dar îi înțeleg și pe angajații care se dau peste cap să facă cât mai multă treabă. Programul la acest oficiu este și mai scurt în comparație cu altele. Oficiul Poștal 16 are program doar între orele 08.00 și 14.00.

„E dezordine, așa este. Ce să facem? Toate coletele sau claie peste grămadă și spațiul e mic. Trebuie să le căutăm și nu mai avem timp să le punem la loc. Trebuie să ne mișcăm foarte repede că stă lumea la coadă și strigă la noi. Aici e foc continuu, nu ai timp de țigară sau de stat la povești. Asta-i situația, aici lucram”, ne spune o angajată care ne arată mâinile pline de praf și mizerie, de parcă ar fi scormonit în pământ cu ele.

Reprezentanții Oficiului de Poștă Cluj au declarat pentru Ziar de Cluj, în 10 decembrie, că au luat măsuri  pentru diminuarea disconfortului clujenilor, dar au nevoie și de sprijinul Direcției Vamale, deoarece coletele provenite din spațiul extracomunitar trebuie vămuite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *