FOTOGRAFILA

BĂTAIE DE JOC A LA BOC CU PISTELE PENTRU BICICLETE: Trebuie să câștige și farmaciștii din creme și analgezice, și medicii de coloană de pe urma dalelor, nu numai Videanu și PD-L al PNL. Se lucrează la economia orizontală a Clujului

Aleea dalată din zona Platoului Sălii Sporturilor nu va fi pietonală, ci pistă de biciclete, una care se termină în standul de taxiuri. O bătaie de joc ca oricare alta a non-administrației ce cu adevărată mândrie locală de ”e fain la Cliuj, fin’că e fain”: Boc.
Păi, În Cluj-Napoca toate pistele pentru biciclete sunt făcute doar să bifeze utecistul șef din fruntea municipalității niște kilometri de făcut ceva (Ca la normele PSI: cine intervine cu lopata? Tovarășul Boc). SĂ mai bifeze Însuși El, Măiestria Sa, CEVA, ORICE, indiferent că e numai poleială și spumă de vorbe, că nu e terminat, că se dărâmă la o săptămână după inaugurarea cu fast, că e lucrat ca la parcarea din fața blocului, că începe de nicăieri și se termină niciunde, ca aceste ”piste” cu care a împânzit orașul: strâmte, imbecil făcute, vopsălite pe trotuare, să se amestece pietoni cu bicicliști și trotinetiști (chit că acolo unde există lege, fapta asta se pedepsește cu amendă de 500 de lei). Pistele lui Boc, ca și parcurile, sunt doar un prilej doar de cheltuit bani publici pe vopsele și pe daleși apoi de izbit cu cărămiduța în piptuțȘ ”am făcut!”.
Numai în imaginarul lui Boc și gașca lui de cărători de geantă e bine și frumos și util să te dai cu bicicleta pe dale să simți în coloană, cum simți la tren, cum dă roata cu colțul ”pierpătratului” în rostul de dilatare, respectiv rostul dintre dale. Care dale peste tot în Cluj-Napoca sunt puse de-a-mboulea, ”dorelește”, cu rosturi mari între ele, fără cotă de nivel – lasă-i să simtă și bicicliștii cum e cu mobilitatea pe culoar, cam cum e cu imobilitatea de gândire a pedeliștilor din ”bocărie” blocați numai pe afaceri de cumetrie.
Veste bună e că se lucrează la economia pe orizontală a Clujului: biciclist cu coloana praf = farmacii mai multe = cabinete de masaj/chiropractică mai multe, = cabinete medicale = operații de coloană mai multe.
Indivizii fără de coloană din Primărie, care nu au curaj să-i spună Cârmaciului că trăiește în imaginar, oricum n-au să aibă probleme cu coloana și dacă au să se dea vreodată pe imbecilitățile numite piste pentru bicicletă (ceea ce nu cred, n-am văzut niciun papagal din ”bocărie” pe bicicletă vreodată, numai pe Boc când este să se dea în fotografia de PR).
PS: Pista care exista pe malul someșului și care era măcar făcută corect, chiar dacă pentru bicicliști anorexici (adică două bewnzi de circulație, făcute în bătaie de joc să fie chipurile două benzi), a fost dată jos cu pikamărul. Să facă loc la multiplă dală. Altă imbecilitate: lucrările nu sunt terminate, dar imbecilistanezii care se ocupă de ea, să-i dea frumos la poză ”clujanului mândru că l-a născut mă-sa în Cluj, unde e fain” (deci, pe merit), au pus sistemul de stâlpișori pe marginea pseudopistei. Majoritatea sunt pe jos călcați în șenile de către utilaje. Lasă că are Clujul bani de aruncat….
Fotocredit: Vali Dj-ght / Facebook / Clujul Civic
Că n-au.