Sport

Baschetbalistele Universităţii Cluj au pierdut pe teren propriu cu Galaţiul, după un sfert trei “de coşmar”

Baschetbalistele Universităţii Cluj au pierdut cu 76-85 meciul disputat vineri seară acasă cu Phoenix Galaţi, în primul meci al confruntării din play-off-ul Ligii Naţionale de Baschet Feminin, locurile 5-8.

Gazdele au început mai bine meciul şi au câştigat primul sfert cu 21-15, însă în cel de-al doilea oaspetele au revenit şi s-au impus cu 25-22. La pauză „U” Cluj avea 43-38 şi victoria părea accesibilă.

Oaspetele au ieşit motivate de la vestiare, iar sfertul trei a fost unul de coşmar pentru clujence, ele pierzând la 18 puncte, 11-29, scrie CJSport.ro. Pe final, gazdele au redus din diferenţă, câştigând ultimul sfert cu 22-16, dar nu au putut remonta diferenţa dezastruoasă din sfertul trei. Meciul s-a încheiat cu 85-76 pentru Galaţi.

De la Cluj s-au remarcat Britany Wilson (foto arhivă, la minge) 21 de puncte şi 6 recuperări, Grimes 20 p, 4 rec, Ajanovic 12 p, 6 rec, în timp ce de la Galaţi au ieşit în evidenţă McKenzie 23 de puncte, 12 recuperări,  Walter 19p, 5 rec, Frost 15p.

Meciul 2 se va disputa pe 15 martie la Galaţi. Dacă Clujul va învinge, va exista un joc 3, care se va disputa în municipiul de pe Someş, însă dacă gălăţencele vor avea câştig de cauză confruntarea s-a încheiat, urmând ca clujencele să joace pentru poziţiile 7-8, în timp ce Galaţiul ar evolua pentru poziţiile 5-6. În celălalt meci contând din grupa 5-8, CSBT Alexandria a câştigat cu 80-25 meciul cu ICIM Arad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *