In vizor

#Baronul_OSĂnhauzen recomandă plata impozitelor locale online. Populația în vârstă a Orașului de 5 Digitalizări și care nu are ”device”-uri online are să țină cont de băgarea sa în seamă

Fiind luni, fiind prima zi din care se pot plăti taxe și impozite locale, pe pagina sa personală de socializare, care nu este a municipalității, #Baronul_OSĂnhauzen face recomandări cu privire la plata online a acestor angarale locale.

„În 8 ianuarie este prima zi de plată a impozitelor locale, a taxelor, a chiriilor. Din nou, recomandăm clujenilor să folosească modalitățile de plată online, fie prin autentificare pe site-ul Primăriei, fie prin Ghișeul.ro, taxele exact la fel se plătesc ca și când ai merge la un ghișeu al primăriei.

Tot de luni, vine și gerul. Vom avea temperaturi de până la minus 10 grade Celsius. Cum putem face să ne plătim și taxele, dar să nu răbdăm de frig? Soluția este să utilizați modalitățile online pentru plata impozitelor și taxelor locale.

Cu alte cuvinte, stăm la căldură și plătim online, nu ieșim afară în ger”, s-a băgat în seamă, săpară că-i pasă și eimplicat, #Baronul_OSĂnhauzen

Nu ne legăm de calitatea serviciilor online ale municipalității, deși plângeri există cu privire la cum acesta funcționează ca ochiu mortului, ci de date statistice. Conform ultimului recensământ, indicele de îmbătrânire demografică (numărul persoanelor vârstnice de 65 ani şi peste care revine la 100 de persoane tinere, sub 15 ani) în județul Cluj este 125,6 persoane vârstnice la 100 persoane tinere, mai mare decât media națională de 121,2 cu 4,4 persoane  vârstnice la 100 persoane tinere.

Conform acelorași date, Cluj-Napoca are 286.598 locuitori. Locuitorii cu vârste pste 65 de ani reprezintă peste jumătate din această cifră, cam peste 160.000 de locuitori. Câți dintre aceștia credeți că de abia își duc existența de pe o zi pe alta (în blocurile date de Nea Ceașcă clasei muncitoare, deci plătitori de taxe și impozite), sunt beneficiari de subvenții pentru căldură, subvenții pentru alimrnte de la Uniunea Europeană, pe care municipalitatea lui #OSĂnhauzen le pune de regulă în punguțe cu ”Primăria și Consiliul local Cluj-Napca”, câți au acces la un device conectat la internet, câți își permit ă aibă și internet (chiar dacă e ieftin), câți știu să folosească acest internet? Mai ales că a căuta pe site-ul municipalității e ca și cum ai căuta după promisiunile onorate la timp de #Baronul_OSĂnhauzen.

În cel mai optimist caz rămân vreo 60.000 de clujeni care au să facă coada la ghișelle municipalității, în frig, nu la căldurică după cum îndeamnă în acest exercițiu jalnic de PR #Baronul OSĂnhauzen.

Dacă chiar avea intenția de a face ceva concret pentru cei pe care-i îndeamnă să nu stea la cozi, ci să folosească online-ul, putea să-și scoată trupa de cărători de geantă din partid pe care și-a înșurubat-o în banii municipalității și să o pună la treabă din casă în casă, acolo unde știe că sunt persoane cu probleme. Un papagal din acela care freacă menta de la el din partid, cu o tabletă, ar putea să rezolve măcar o mie de bătrâni într-o lună. N-are #OSĂnhauzen la partid 60 de papagali frecători de mentă? Numai în Consiliul local are vreo 26.