In vizor

Baronia Cluj-Napoca nici măcar nu se mai străduieşte să dea răspunsuri inteligente la întrebările clujenilor

Clujeanul Pengo Zoltan, demonstrează pe Clujul Civic halul de stupiditate administrativă în care se scaldă pe banii noştri frecătorilor de mentă ai Baronului OSĂ de Cluj-Napoca:

Așa sună răspunsurile administrației Boc la trei întrebări simple și îndreptățite:
  1. Când va începe execuția metroului clujean?
  2. În ce stadiu se află proiectarea?
  3. Când va începe descărcarea arheologică?
Sintetizez: Lucrările vor începe când vor fi demarate. Proiectarea e în curs. (Începută în 1 septembrie, având termen de 6 luni, trebuia să se finalizeze la sfârșitul lunii februarie) Singurul element concret apare în cel de-el treilea răspuns, cum că descărcarea archeilogică va începe cu 12 luni înaintea demarării lucrărilor, ceea ce denotă o stupizenie înfiorătoare, lipsa totală a capacității de gândire logică, ca și cum nu descărcarea arheologică ar fi condiția premergătoare pentru lucrările de execuție, ci invers.
Acest comunicat scris în cel mai autentic limbaj de lemn, care, în esență nu comunică nimic, confirmă încă o dată că municipalitatea clujeană refuză să informeze opinie publică despre situația reală privind proiectul metroului. Motivul este limpede: se apropie campania electorală, iar primarul Emil Boc se ferește să recunoască impasul în care se află investiția, ieșită iremediabil din termenele stabilite prin PNRR, ceea ce se va traduce prin pierederea unei părți considerabile din suma de 300 de milioane euro, cât ar putea fi contribuția Uniunii Europene la prima fază a proiectului.
Menționez că lotul de 6,6 km al liniei M6 din București, cuprins tot în PNRR, se află deja în faza de execuție, în timp ce la primul tronson clujean, cu o lungime de 8,8 km, nu a început nici măcar descărecarea arheologică.
Conform PNRR-ului renegociat, ce poate fi consultat pe site-ul Guvernului, primul tronson al metroului clujean trebuie finalizat în iunie 2026, adică în decurs de 27 luni. Metroul bucureștean M6, mai scurt cu 25 la sută decât cel clujean, are un termen de execeuție al lucrărilor de 39 de luni. Consider că cifrele sunt mai grăitoare decât gargara triumfalistă a unui primar care nu vrea să dea ochii cu realitatea.
Începem să bănuim, oricum pe procurorii clujeni îi doare la chilometri distanţă de cum se fură banul public în Cluj-Napoca, că întreaga afacere „Metroul” este făcută doar cu scopul de a se vârî bani de „despăgubiri” în buzunarele cumetriilor politice ale acestei noi Uniuni Stalinist Leninist, PSD-PNL.
OSĂ vedem metrou. Mai ales prostoii de clujeni, mândri că sunt clujeni pentru sclipici şi Untoldul pedofililor şi care-i mai creditează Baronului minciunile de 5 Răchiţele.