Politica

Barna, candidatul USR-PLUS, la prezidențiale, întâmpinat, la Severin, de doar câțiva simpatizanți, cu aplauze anemice

Scris de 361

Candidatul la prezidențiale al alianței USR-PLUS a ajuns, seara trecută, la Drobeta Turnu-Severin, în plin turneu electoral. Cu o întârizere de mai bine de o oră jumătate și întâmpinat de aplauzele anemice ale celor câțiva membri și susținători ai alianței, Barna a venit să discute cu oamenii. Aproape mai multă presă decât membri și simpatizanți!

„Buna seara, Drobeta! Mă bucur să vă găsesc!” a fost mesajul pe care l-a adresat la coborârea din autocar, după care ne-a spus care este scopul alianței USR-PLUS: acela al alegerilor anticiapte.

„Am ajuns și în Drobeta cu campania noastră de strângere a celor 200 000 de semături. În fapt, ne apropiem de 300 000 de semături. Avem un turneu. Am călătorit prin toată țara: și în Moldova și în Dobrogea și în Ardealul de Nord, vin de la Timișoara la voi. Mă bucur că am reușit să ajung la Drobeta. Este un mesaj pe care vrem să îl ducem în toată țara: România trebuie să se schimbe acum, nu peste 5 ani, nu peste 10 ani. Nu mai putem accepta ca un oraș de mărimea Brașovului să se mute în străinătate. E momentul în care putem să schimbăm clasa politică, e o alternativă reală. Suntem niște persoane active care ne-am asumat salvarea României. Aveam această oportunitate: aceea e alința USR-PLUS. Doamna Dăncilă trebuie să accpete că a adus țara într-o criză poltică fără precedent și că soluția este aceea a alegerilor anticipate. Fac, din nou, apel la celelalte partide de opoziție să semnăm acordul pentru anticipate, să trecem moțiunea de cenzură într-un termenn cât mai scurt, să intrăm în logica aceea de numire a doi premieri, astfel încât următorul președinte să poată dizolva Parlamentul. Mi-aș dori ca dizvolvarea acestui parlament să fie primul meu act de președinte.”

După discurs, simpatizanții alianței s-au trezit că trebuie să îl încurajeze pe candidatul la prezidențiale. Absolult normal, dar cam tardiv demersul. Astfel, în același stil ca întâmpinarea, s-au auzit, tot anemic și câteva încurajări, care s-au stins rapid: „Barna președinte!”.

Și pentru că scopul era acela de a discuta cu oamenii, Dan Barna a mers în mijlocul oamenilor și a luat pulsul străzii.

„Trebuie să aveți mai mult curaj. Vă lipsește curajul. Văd niște ezitări din partea dvs și a membrilor dvs și nu prea vă vine să mergeți la guvernare. Stați și pândiți moemtnul bun. Eu am semnat pentru dumneavostră și sper să aveți succes.”, spune un severinean lui Barna.

„Eu sunt sigur că veți ieși președinte, însă nu acum, ci peste 5 ani. Veți câștiga li experianță. Eu vă admir pentru ceea ce faceți dumneavostră.”, spune alt severinean candidatului USR-PLUS.

În același stil în care ne-au obișnuit cei de la USR-PLUS, fără o strategie clară și concretă pentru a prelua frâiele țării, vin să ne spună că ce se întâmplă în România, nu e bine. Doar că, lipsită de o direcție precisă pentru a scoate țara din criza în care se află, alianța vine să ne dea doar lecții de moralitate. Suntem cam sătui de ele!

 

 

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours PubliNews
  PREMIERĂ: Brandul românesc Donuterie și-a deschis o locație în capitala Ungariei
 • Acum 2 hours Sanatate
  Crește numărul spitalizărilor: 35 de copii sunt internați cu COVID-19. Au fost depistate 162 de noi cazuri de COVID-19 la Cluj.
 • Acum 5 hours General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 6 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 8 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 8 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 9 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 10 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 11 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 11 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 12 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE