Din oras

Barbatul care si-a maltratat cainele risca dosar penal! "Il tragea pe jos, pe trotuar, cu sfoara legata de gat"

Gestul unui clujean a indignat toata comunitatea. Barbatul a fost vazut in cartierul Marasti in timp ce tragea dupa el un caine pe care il adoptase de la adapostul de pe strada Bobalnei. Vazut in timp ce isi chiuia catelul, un alt barbat a alertat autoritatile. Cei de la IPJ Cluj sustin ca exista sanse ca proprietarul cainelui sa se aleaga cu dosar penal pentru ranirea sau schingiuirea animalelor.

 

„In jurul orei 14:00 am fost sesizati cu privire la un caz de maltratare a unui caine in cartierul Marasti. Un echipaj de la Sectia 2 Politie s -a deplasat la fata locului pentru verificarea stārii de fapt. Aspectele constatate au fost materializate intr-un proces-verbal care va fi inaintat unitatii de parchet in vederea analizarii oportunitatii inregistrarii unui dosar penal privind comiterea infractiunii de ,,ranirea sau schingiuirea animalelor”, fapta prevazuta de Legea 205/2004. Cainele a fost preluat de reprezentati ai Directiei Sanitar Veterinare. Din primele informatii, rezulta ca detinatorul incerca sa duca cainele spre masina”, arata cei de la IPJ Cluj. 

Un clujean a sunat la 112 pentru a semnala relele tratamente la care era supus catelul. 

”Domnul adoptase cățelul azi de la adăpostul de pe Bobâlnei, să il ducă la țară că ii mănâncă vulpea găinile. Îl trăgea pe jos, pe trotuar ( i-a sărit din portbagaj in fata blocului l-a mușcat si a fugit) cu sfoara legată de gât dinspre Kaufland, câțelul zvârcolindu-se pe jos… Am oprit, am sărit din mașină i-am luat câinele si am desfăcut sfoara care il strangula deja. Era cam gata săracul, a si făcut pe el… Am sunat la 112 , când a sosit poliția a scos actele de adopție. Nu stiu ce se va întâmpla cu catelul din păcate pâna la urmă, de ce nu sunt reguli pentru adoptatori??? Oricum a fost o scenă de coșmar pentru oricine si acum tremur tot de nervi si nepuțință. Am fugit la Aeroport din pācate. Polițiștii au fost niște domni, mi-au mulțumit că am sunat. Între timp s-au adunat acolo vecini, oameni iubitori de animale. Sper ca am salvat un suflețel. Pe mine nu m-a mușcat săracul si am tot umblat cu el, l-am  mângâiat … În schimb un domn l-a luat in brațe cam  brusc și s-a ales cu degetul desfăcut bine, dar doar de frică săracul. Sper că am făcut un bine, dar dacă rămâne la el …. nu stiu ce se poate face”, a spus cel care a sunat la 112, colegilor de la Stiri de Cluj.

 

Sursa foto: Stiri de Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *