Justitie

Bărbat arestat preventiv după ce și-a trimis concubina la cerșit timp de trei ani. Femeia obținea zilnic sume cuprinse între 200 și 400 de lei

Magistrații din cadrul Tribunalului Cluj au dispus arestarea preventivă a inculpatului Ștefan Benzar, după ce DIICOT Cluj a descoperit că acesta și-a șantajat emoțional concubina, o clujeancă în vârstă de 54 de ani, trimițând-o la cerșit în oraș. Bărbatul a fost reținut cu ocazia perchezițiilor domiciliare de ieri, 2 noiembrie, și a fost arestat preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane. 

Potrivit celor de la IPJ Cluj, Benzar și-a traficat concubina mai bine de trei ani. 

„Din cercetări a reieșit că, începând din anul 2018, bărbatul ar fi indus în eroare o femeie, de 52 de ani, profitând de existența unei stări de dependență emoțională a acesteia, cu scopul de a o exploata prin intermediul practicării cerșetoriei. Activitatea infracțională s-ar fi desfășurat prin obligarea femeii în a practica cerșetoria, în diverse zone din municipiul Cluj-Napoca, de unde ar fi obținut, zilnic, sume de bani cuprinse între 200 și 400 de lei. În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate telefoane mobile, carduri de memorie, 260 de lei, dar și înscrisuri cu valoare probatorie”, arată cei de la IPJ Cluj. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *