In vizor

Bani publici irosiți: Podul de pe Calea Baciului este mai întâi reparat și renovat și apoi modernizat. Traficul tot un calvar

Scris de 744

Pe principiul n-am făcut nimic doi ani, dar facem acum totul, DRDP Cluj a demarat lucrări de îmbunătățire a condițiilor de trafic, (înlocuire borduri și extindere carosabil) chiar înainte să demareze lucrările de lărgire și modernizare a podului de pe Calea Baciului.

DRDP Cluj a demarat lucrări de înlocuire a bordurilor deteriorate de la Podul de pe Calea Baciului, acum când urmează să fie modernizat. Practic, au făcut o lucrare care ulterior va fi refăcută îndată ce va demara lărgirea și modernizarea podului. DRDP susține că au realizat și lărgirea părții carosabile la trei benzi. De asemenea, în perioada următoare se vor reloca atât stația de autobuz cât și trecerea pentru pietoni.

”La podul de pe DN 1F, km 4+918, peste Valea Seacă, pe Calea Baciului, DRDP Cluj a efectuat, în regie, lucrări de sistematizare și îmbunătățire a condițiilor de trafic prin înlocuirea și repoziționarea bordurilor degradate, rezultând lărgirea părții carosabile în zona podului, la 3 benzi, scopul fiind acela de a fluidiza traficul rutier. ”În perioada imediat următoare se vor executa lucrări de marcaje rutiere provizorii, precum și relocarea și amenajarea trecerii de pietoni de la km 5+064 și a stației de autobuz de la km 5+010. ”, transmite DRDP Cluj.

Toți șoferii care circulă zilnic au solicitat lărgirea și modernizare podului încă din 2017. Nimeni nu i-a băgat în seama, acum însă se pare că îi prea bagă. Lucrări de modernizare și lărgirea la trei benzi urmate de alte lucrări de modernizare și lărgirea carosabilului la patru benzi. Exact acum au considerat cei de la DRDP că este momentul să intervină, tocmai înainte de expertiza tehnică ți proiectul tehnic pentru modernizarea lărgirea podului la patru benzi.

”În ceea ce privește extinderea podului existent la 4 benzi, este necesară elaborarea unei Expertize Tehnice și a unui Proiect Tehnic de execuție”, potrivit DRDP Cluj.

Șoferii care circulă în zonă afirmă că doar bordurile au fost schimbate, nici vorba de lărgire. Mai mult, aceștia consideră o risipire a banilor publici demararea unor lucrări de reabilitare înainte unui proiect mai amplu de modernizare și lărgire a podului.

Timp de doi ani, DRDP putea să facă aceste lucrări preliminare de modernizare pentru a-i ajuta pe șoferii care zilnic pierd zeci de minute în trafic. Dar nu, bordurile au fost înlocuite acum, chiar înainte să fie modernizat și lărgit podul. Proiect tipic pentru autoritățile române, modernizăm acum că oricum vom avem ce moderniza și anul viitor. La fel se întâmplă cu lucrările de infrastructură rutieră. Trebuie schimbate țevi tocmai după asfaltare, astfel că se sparge asfaltul proaspăt turnat și se reasfaltează ulterior. Din bani publici, evident.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 15 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 18 hours In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 23 hours Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 23 hours In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 2 days In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 2 days In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 2 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 2 days Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 2 days Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE