In vizor

Bandă specială pentru un SINGUR autobuz, care circulă din oră în oră

Nu contestă nimeni necesitatea prioritizării transportului în comun, dar de această dată Primăria a cam dat-o de gard. Pe strada Ialomiței, intersecția cu Aurel Vlaicu, una dintre cele două benzi a fost marcată drept bandă dedicată autobuzelor, doar că pe acolo are traseu un singur autobuz, linia 53, care circulă din oră în oră.

Limitarea accesului mașinilor pe o singură bandă creează blocaje în trafic în fiecare zi la orele de vârf, asta în timp ce o bandă stă mai mult nefolosită. Situația a fost reclamată și de clujenii căre au semnalat inutilitatea acestui ciot de bandă dedicată care nu face decât să blocheze traficul.

„Vă rog să luați foarte serios în calcul desființarea benzii dedicate pentru autobuz de pe strada Ialomiței spre strada Aurel Vlaicu, deoarece încurcă circulația în acea zonă. În fiecare dimineață și după masă, traficul care vine dinspre strada Ialomiței și merge spre strada Aurel Vlaicu sau strada Teodor Mihali este blocat, deoarece este un număr foarte mare de mașini care se înghesuie pe o singură bandă de circulație, în timp ce banda dedicata BUS stă goală și nefolosită. Sau poate se mai riscă un conducător auto să o folosească fiind sătul sa stea în blocajul de mașini. Nu am văzut niciun autobuz care să circule la acea oră pe banda respectivă, nu este o rută prea des frecventată de autobuze, iar banda respectivă se termină în strada Aurel Vlaicu, deci nu are continuitate. Datorită acestor motive vă rog să procedați la desființarea benzii de autobuz și trasformarea ei în bandă de circulație astfel încât pe o bandă să circule mașinile care își continuă drumul spre strada Aurel Vlaicu, iar pe cealaltă să fie mașinile care își continuă drumul spre strada Teodor Mihali”, a sesizat un clujean.

Atașat aveți orarul liniei 53 pentru a vedea că acea bandă este mai mult goală.

Nu sunt suficiente ambuteiaje în traficul clujean, s-a gândit Primăria să mai creeze unul prin înființarea unei benzi dedicate total inutilă.