In vizor

Bandă dedicată transportului în comun pe Splaiul Independenței

Primarul Emil Boc a anunțat că odată cu finalizarea lucrărilor pe străzile din zona Parcului Central va avea loc o reorganizare a circulației. Astfel, pe Splaiul Independeței va fi amenajată o bandă dedicată transportului în comun, iar strada Cardinal Iuliu Hossu va rămâne cu sens unic.

„Se finalizează în 31 iulie lucrările de infrastructură din zona Parcului Central. Lucrarea se finalizează la timp. În aceste condiții am aprobat restructurarea circulației în zona Parcului Central, pornind de la premisa asigurării fluidității pentru transportul în comun, care reprezintă o linie fundamentală pentru noi. În consecință de data aceasta venim cu o prioritizare a transportului în comun pentru tramvai și autobuze pe 800 de metri, pe Splaiul Independenței, de la strada George Coșbuc până la Opera Maghiară. Acolo vom avea bandă dedicată pentru tramvai și autobuz începând cu luni, 2 august”, a declarat primarul Emil Boc.

Primarul Boc își dorește ca oamenii care circulă cu tramvaiul sau autobuzul să nu mai stea în trafic în spatele unei mașini în care se află o singură persoană. 

„În trafic la orele importante se stă 8 minute, astfel încât și pe jos poți parcurge acea distanță mai repede. Nu e normal ca 300 de oameni să stea în spatele unei mașini, în care se află de cele mai multe ori doar un cetățean. Respectăm dreptul cetățenilor clujeni de a prioritiza transportul public, dar este dreptul autorității locale de prioritiza transportul în comun”, a declarat Boc.

Pe strada Cardinal Iuliu Hossu va fi instituit sens unic dinspre Mănăștur spre Opera Maghiară, așa cum de altfel a fost și pe parcursul derulării lucrărilor. Pe strada Iuliu Hossu, pe partea cu lacul, vor fi 85 de locuri de parcare și patru parcări pentru persoane cu dizabilități.De asemenea, va fi amenajat un stand de taxi la intrarea dinspre strada George Coșbuc. Strada va avea două benzi carosabile și pistă pentru biciclete.  

Traficul general din cartierul Grigorescu are la dispoziție următoarele trasee:  

Pod Garibaldi – Uzinei Electrice – str. G. Coșbuc – Cardinal Iuliu Hossu 

Pod Garibaldi – Splaiul Independenței – str. G. Coșbuc – Cardinal Iuliu Hossu 

Pod Napoca – Splaiul Independenței – str. G. Coșbuc – Cardinal Iuliu Hossu 

Str. Mamaia – str. Dragalina – str. Horea 

Se renunță la sensul giratoriu de la intersecția străzilor Cardinal Iuliu Hossu cu str. Vasile Alecsandri ca urmare a sensului unic de pe str. Iuliu Hossu și a reorganizării intersecției.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *