PubliNews

Banca Transilvania şi Fondul European de Investiții acordă IMM-urilor finanțări cu garanții europene

Banca Transilvania şi Fondul European de Investiții (FEI) – Inițiativa pentru IMM (POIIMM) facilitează accesul IMM-urilor la împrumuturi avantajoase. Începând cu 20 septembrie a.c., BT acordă finanțări cu garanții europene, destinate creşterii afacerii sau susținerii capitalului de lucru. Acesta este un nou program prin care banca susține spiritul antreprenorial, investițiile şi crearea de locuri de muncă. 

Datorită acordului de garantare dintre BT şi FEI, Banca Transilvania va oferi împrumuturi în valoare totală de ≈100 de milioane de euro. Tranzacțiile garantate beneficiază de susținerea Uniunii Europene prin programul Inițiativa pentru IMM, finanțat de Uniunea Europeană prin FEDR și Horizon 2020 și de către Fondul European de Investiții și Banca Europeană de Investiții.

Pentru astfel de finanțări, IMM-urile pot aplica online, pe siteul BT sau în oricare dintre cele peste 500 de sedii ale Băncii Transilvania. Conform definiției europene, IMM-urile sunt companiile care au în ultimul exercițiu financiar încheiat o cifră de afaceri de până la de 50 milioane de euro sau active totale de până la 43 milioane de euro şi maxim 250 de angajați.

Detalii despre finanțări: 

„Principalele avantaje pentru clienți: costul finanțării şi garanții europene. Creditele sunt acordate atât în lei, cât şi în euro. Garanţia pe care un IMM o primeşte este de 60% din valoarea împrumutului. Perioada minimă de creditare este de 2 ani, iar perioada maximă, de 12 ani. Programul are o adresabilitate foarte mare din punctul de vedere al domeniilor în care au activitate IMM-urile.”

Banca Transilvania a acordat până acum IMM-urilor, prin parteneriatele derulate cu Banca Europeană de Investiții şi cu Fondul European de Investiţii, 5.500 de credite, în valoare totală de 255 milioane de euro. 

Banca Transilvania este a doua cea mai mare bancă din România, în funcţie de active. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business: Corporate, IMM şi Retail. BT are peste 7.000 de angajaţi, peste 500 de sedii şi 2,2 milioane de clienţi. Strategia băncii este susţinută de acţionari internaţionali, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi IFC – Banca Mondială. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *