Eveniment

Banca Transilvania intră pe piața pensiilor private

Autoritatea de Supraveghere Fiscală (ASF) a avizat pozitiv tranzacția prin care Banca Transilvania preia în totalitate compania Certinvest, iar astfel intră pe piața pensiilor private, extinzându-și serviciile financiare către cca 3 milioane de clienți din domeniul pensiilor administrate privat, notează profit.ro

BT Asset Management SAI și BT Investments achiziționează 100% din Certinvest Pensii, societate care are în administrare peste 75 milioane de lei într-un fond de pensii facultative cu peste 9.500 de participanți.

„Prin această achiziție, interesul BT se îndreaptă spre stimularea economisirii de termen lung prin Pilonul III de pensii, variantă opțională, dar cu căutare tot mai mare în rândul persoanelor active. Ne dorim ca viitoarea companie de pensii BT să devină un jucător cât se poate de relevant inclusiv pe acest segment de piață, pe modelul companiilor pe care le avem deja în Grupul Financiar Banca Transilvania”, a spus anterior Omer Tetik, Director General Banca Transilvania, citat de profit.ro

Angajamentul între Banca Transilvania și Certinvest a fost semnat la finele anului trecut. BT Asset Management S.A.I. este compania Grupului Financiar Banca Transilvania, specializată în administrarea de investiții prin fonduri deschise și închise.

BTAM are în prezent peste 3,9 miliarde lei active, 14 fonduri deschise de investiții în administrare și peste 40.000 de clienți.

 

 

sursa: profit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *