Din oras

Balurile Bobocilor se muta in online: de acum se pot organiza si cu ajutorul unei platforme

Studentii care vor sa organizeze Baluri ale Bobocilor in aceasta toamna au de acum inca o alternativa de strangere de fonduri. Nu trebuie decat sa initieze un proiect, sa il inscrie pe sprijina.ro si sa stranga astfel fonduri care nu se limiteaza la normele legilor sponsorizarii, cu un plus de transparenta si vizibilitate

Anuntul este postat din plin in aceasta perioada pe grupurile si forumurile destinate studentilor. 

“Vrei sa organizezi Balul Bobocilor pentru facultatea ta si cauti finantare? Intra acum pe www.sprijina.ro si descopera cea mai noua alternativa de strangere de fonduri online care te poate ajuta sa organizezi un bal al bobocilor de neuitat!”, se arata aici. 

Pe site este desfasurat un proiect fictiv pentru care tiparirea biletelor ar costa 500 de lei, inchirierea clubului 1.500, plus inca 500 de lei ca onorariu pentru barman.

„Platind aceasta suma, tot localul va fi pus la dispozitie in exclusivitate si puteti veni cu bautura si mancarea de acasa. De asemenea, in timpul evenimentului, vom beneficia si de servicii de paza”, se arata aici. 

Cheltuielile continua cu 500 de lei pentru amenajarea salii, 20.000 onorariul invitatului special si cate 200 si 1.000 de lei pentru fiecare premiu acordat castigatorilor concursului de frumusete. 

„Desfasurarea unui astfel de eveniment va avea o influenta majora asupra participantilor. Sustinatorii vor fi incantati sa vada ca tanara generatie se mobilizeaza rapid si eficient, avand ca scop schimbarea mentalitatii si o mai buna organizare a unor astfel de evenimente. Ne dorim ca astfel de momente sa se transforme in evenimente dedicate timpului liber petrecut intr-un mod deosebit in prezenta unor persoane care au preocupari comune. Participantii vor avea posibilitatea de intra in posesia invitatiilor cu care vor putea participa la Balul Bobocilor contribuind cu valoarea stabilita in lista de recompense.

Daca v-a impresionat povestea noastra aveti oportunitatea de a ne sprijini devenind sustinatorii nostri si avand la dispozitie urmatoarele modalitati: acordand suport financiar; achizitionand recompense; distribuind proiectul nostru pe retelele de socializare”, explica organizatorii. 

Recompensele in cauza consta in tiparirea numelui sponsorului pe bilet, pe afis sau pe banner, in functie de suma virata. 

“La noi pe platforma cei care vor sa organizeze Baluri ale Bobocilor pot sa stranga bani foarte usor, transparent, legal si foarte vizibil prin aceasta platforma. Ba mai mult, ei pot sa gaseasca sponsor direct prin postarea proiectului aici. Daca pana acum societatile comerciale sponsorizau, contributia lor ramanea doar la nivel de sponsorizare. Acum, fiind pe plaforma online lucrurile sunt foarte vizibile, castiga si prin faptul ca brandul lor se vede online. In plus, se pot implica in acest proiect si influeceri. Pot fi adusi ca invitati la baluri persoane mai de calitate. Daca pana acum se aduceau pe scena personalitati locale, de acum ei pot tinti mult mai sus, pentru ca au acces la posibilitati de strangere de fonduri mult mai vaste decat cele din comunitatea lor”, explica Remus Pakei, managerul proiectului.

Astfel, un alt avamtaj ar fi posibilitatea strangerii de fonduri pe langa vinderea biletelor online, operatiune care se realizeaza tot pe platforma. 

“Se folosesc mult plaformele de socializare, Facebook, Twitter si altele, asa ca ai accces la o comunitate mai mare, iti da un plus de transparenta si notorietate”, a mai spus managerul. 

Platforma sprijina.ro a fost infiintata in urma cu doua luni, in cadrul grupului QuickMobile. Acesta era pana anul trecut un fel de sponsor la nivel national pentru Balurile Bobocilor. 

“In continuare avem multe cereri din partea organizatorilor acestor evenimente sa ii sustinem. Ideea e in felul urmator: poti sustine atata timp cat produci profit, iar cererile sunt foarte multe. Tocmai in aceasta idee, venim in ajutorarea lor. Daca i-am sustine in mod clasic, prin sponsorizare, avem o limita de 20% din impozitul profit. Asta ar limita posibilitatea de ajutor. Daca fac asta prin platformele de crowdfunding, se pot strange fonduri si de la persoane fizice. Pot contribui inclusiv parintii, ca si cum ar fi un fond al clasei”, explica Pakei. 

Toata lumea pot sa urmareasca ce se intampla cu fondurile dupa donatie. 

“Beneficiarii au obligatia de a posta un feed-back pe platforma. Acestia isi fac un cont la noi pe platforma, isi noteaza un minim de informatii despre ei si e nevoie de un buletin si un extras de cont pentru validarea acestuia. Dupa aceasta pot lucra la proiect cat doresc. Trebuie doar sa ia in considerare faptul ca dupa inchiderea campaniei sprijina.ro le vireaza banii in maxim 7 zile calendaristice. Sprijina.ro fiind o societate pro-profit, percepe anumite comisioane, de 5% la atingerea obiectivului. Daca stabilesti un numar corect de bilete este greu de crezut ca nu merge. Se mai adauga 2,35% pentru integratorul de plati”, a mai explicat managerul. 

Platforma mai poate fi utilizata si pentru alte proiecte. Cei care vor sa contribuie la o cauza poate opta pentru una dintre recompensele oferite de initiatorul cauzei, in situatia in care el considera ca doreste sa isi rasplateasca sustinatorii. Fiecare cauza dureaza 30 sau 60 de zile, suma contribuita este retrasa din contul tau bancar si ajunge la initiatorul proiectului.

Ulterior, vor fi fi informati pe toata durata campaniei prin intermediul sectiunii ,,Actualizari’’, unde initiatorul cauzei va posta informatii noi legate de statusul cauzei sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *