Din oras

Balciul de la Septemberfest, bucuria copiilor si a bunicilor

Ultima zi a celei de a XVII-a editii a balciului supranumit Septemberfest se incheie azi, spre bucuria locuitorilor din zona Salii Sporturilor si ai cartierului Grigorescu. Mirosul de mici si porumb prajit, muzica de fanfara sau de la karoke nu ii va mai deranja pana la editia de anul viitor. Administratia locala permite de ani buni organizarea unui eveniment care este de departe a se ridica la valoarea unui festival de bere dintr-un targ al Transilvaniei.

Timp de trei zile clujenii au putut savura in orasul Capitala Europeana a Tineretului, peste 20 de sortimente de bere, au putut cumpara diferite obiecte confectionate handmade sau degusta diferite bunataturi culinare, de la porumb prajit, la cele mai diverisficate retete de gulas, in cadrul celei de a XVII-a editii a September Fest. Daca vremea nu a fost de partea organizatorilor, acest lucru s-a regasit in numarul restrans de participanti ai editiei din acest an. Cei mai fericiti au fost copii care s-au bucurat din plin de parcul de joaca amplasat pe platoul Salii Sporturilor „Horea Demian”.

La zona de intrare pe platoul Salii Sportului „Horea Demian” un paznic citeste linistit o publicatie de sport. In fata sa, o balta de cativa metri patrati ingreuneaza accesul vizitatorilor. In spatele gheretei agentului de paza, cateva borduri ramase de la reabilitarea tramei stradale se odihnesc, pe spatiul verde, uitate de muncitorii care au lucrat la reabilitarea Splaiului Independentei. 


Primul stand intalnit de vizitatori este cel de vanzare de porumb copt si fiert in fata caruia un personaj de etnie roma confectioneaza pe loc, asezat pe bordura,  obiecte din argint. 

La doar cativa metri micii si ceafa de porc sfaraie pe gratare in timp ce clientii nu se prea inghesuie la tarabe. Preturile sunt cam piperate pentru buzunarele pensionarilor iesiti la plimbarea de duminica. 

Langa cortul VIP cireasa de pe tort a Septemberfest este il constituie standul cu haine de blana la care vanzatorea sta linistita pe scaun, jucandu-se pe telefon, pentru ca nimeni nu isi doreste in aceste zile o caciula sau un pardesiu din blana artificiala. 

Cea mai mare agitatie este la orele amiezii in zona spatiului destinat copiilor, unde organizatorii au amenajat mai multe aparate in care cei mici pot sa alerge sa sara sau sa pluteasca in mingi de plastic pe apa. 

Cei care s-au incumetat sa iasa la o plimbare in acesta dimineata la Septemberfest, ca orice roman, in loc sa isi parcheze masinile in parcarea gratuita de la Sala Polivalenta sau  Cluj Arena, au preferat sa blocheze o banda de circulatie sau chiar sa isi urce autovehiculele pe trotuarul proaspat reabilitat. 

Acestea ar fi o scurta descriere a balciului Septemberfest 2015, balci tolerat de administratia locala si care de la an la an devine parca mai saracacios atat in ceea ce priveste numarul participantilor, cat si cel al vizitatorilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *