Vocea ta

Balázs János, primarul traseist al comunei Baciu, își bate joc și de drumul de acces către Cheile Baciului

Scris de 291

Un citator al Ziar de Cluj ne semnalizează starea deplorabilă a drumului din comuna Baciu către zona de interes turistic și arheologic ”Cheile Baciului”. Acest drum a fost ”reabilitat” cu multă gargară în campania electorală (veți vedea din textul cititorului nostrum cum: în bătaie de joc pentru banul public).

Balázs János, primarul traseist al comunei Baciu (de la PSD, de unde a fost exclus, a virat-o rapid către UDMR), s-a învățat rapid cu minciuna. În campania electorală a recunoscut că mai sunt multe de făcut în comună. A promis dezvoltarea satelor. Deocamdată nu a fost onorată această promisiune. S-au dezvoltat numai gropile din asfaltul pus electoral.

Redăm o parte din mesajul electoral al primarului:

“Mai avem multe de făcut până când putem spune că într-adevăr am transformat comuna Baciu într-un mediu frumos, plăcut și viabil. Am convingerea că împreună, unindu-ne puterile suntem capabili de lucruri mărețe, acesta este motivul pentru care solicit sprijinul Dumneavoastră.

Cea mai mare problemă a comunei noastre au fost dintotdeauna blocajele din trafic datorate numărului mare de mașini care tranzitează comuna noastră. Printre primele decizii luate a fost regândirea traficului pe tronsonsul Napolact – Petrom, unde au fost create 3 benzi de circulație. A fost extinsă rețeaua de canalizare, au fost pietruite străzile de legătură și străzile secundare.

Mai avem de rezolvat problema dezvoltării satelor care aparțin de comună: Popești, Corușu, Săliștea Nouă, Mera, Rădaia și Suceagu. Rezolvarea acestor probleme și nu numai este angajamenntul meu în calitate de candidat la Primăria comunei Baciu. Am nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru realizarea acestor proiecte.”

Să vedem ce părere are și cititorul Ziar de Cluj:

”Bună ziua!

Aș dori să semnalez o problemă cel puțin de interes local care, în opinia mea, reprezintă o bătaie de joc la adresa locuitorilor din comuna Baciu, precum și la adresa sectorului industrial care își desfășoară activitatea în această zonă (după cum se poate observa și pe hartă, în zona despre care urmează să vorbesc mai multe companii își desfășoară activitatea și au puncte de lucru).

Vreau să vă prezint imagini cu drumul care duce la situl arheologic Cheile Baciului, așa cum arată și signalistica din această zonă, anume mă refer la străzile ”Cheile Baciului”, respectiv strada „Triajului”. În perioada alegerilor locale aici s-a turnat un strat de asfalt direct pe piatră, fără strat de uzură sau alte straturi de susținere, iar rezultatul îl puteți vedea în imagini. Zilnic trec pe acest drum unde s-au format cratere chiar mai adânci de 10 cm, cratere pe care se pare că nu le observă conducerea locală. Ironic e faptul că acest tronson leagă Clujul de celebrul drum asfaltat din pădurea Hoia care a fost prezentat drept o mare reușită în toate ziarele acum câteva luni.

De asemenea, nu mi se pare în regulă ca drumul spre un obiectiv turistic să fie în halul acesta, ca să nu mai spun că acesta se află la cel mult 200 de metri de NAPOLACT sau sediul PRODVINALCO.

În prezentul e-mail vă trimit și fotografiile needitate realizate de către mine la fața locului, cu speranța că informațiile oferite reprezintă interes pentru dumneavoastră și subiectul va deveni o știre care va mobiliza instituțiile locale să acorde atenție acestui sector de drum care, în curând, va deveni cu siguranță, impracticabil.

Vă mulțumesc și vă doresc o zi frumoasă!”ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Afacerea zilei
  Rottaprint Apahida, prima tipografie flexografică din România, a avut anul trecut profit de peste o jumătate de milion de euro
 • Acum 5 hours De cartier
  Viceprimarul Dan Tarcea despre Baza Sportivă La Terenuri: “Așa cum arată acum lucrările de acolo și ritmul de lucru de acum suntem optimiști și credem că vor fi realizate”
 • Acum 6 hours De cartier
  În orașul cu „cea mai bună calitate a vieții”, cel mai mare cartier mustește de gunoaie și noroaie
 • Acum 6 hours De cartier
  Clujenii cer semaforizarea intersecției din Borhanci, autoritățile se mai gândesc: «Este o situație extrem-extrem de aglomerată acolo… Opțiunea este dată la specialiști, să ne spună»
 • Acum 7 hours Rautacisme
  Lucrări publice cu viață scurtă, dar de cea mai bună calitate! Dalele noi, mândria Clujului, au crăpat și în jurul BT Arena
 • Acum 7 hours Din oras
  În weekendul ăsta, Festivalul Gastronomic Culinăria îți dă acces la grădina secretă a Restaurantului Da Pino unde vor cânta Grigore Leșe, Luiza Zan și trupa TRIGON
 • Acum 7 hours Din oras
  Lista problemelor descoperite de Primărie la proiectul de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989
 • Acum 7 hours De cartier
  Imagini nerecomandate minorilor – În parkingul Negoiu, din fundul Mănășturului, vandalii mânjesc pereții nestingheriți de Poliția Locală
 • Acum 9 hours De cartier
  SOPORUL viitorului, prins în «furcile administrative» din prezent: „După aprobarea PUZ-ului cheia va fi la investitori, la cei care dețin terenuri acolo”. Autoritățile nu pot avansa încă un termen final
 • Acum 9 hours Editorial
  Eşti hoţ, mincinos şi nu-ţi place munca? Te faci politician
 • Acum 10 hours Din oras
  Înc-o strategie: Autoritățile își propun să «planteze» zece mii de corpuri de iluminat public până în 2030. Valoarea investiției este estimată la aproape 7 milioane €
 • Acum 11 hours Din oras
  Nici n-a apucat bine managerul Spitalulului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj să refuze fonduri private nerambursabile, că “totul e perfect” şi aflăm că un părinte şi-a spălat copilul internat acolo cu furtunul
 • Acum 12 hours Rautacisme
  MI-S PENIBILII JUDEŢULUI: S-a inaugurat „ţava” de apă la Dej în prezenţa unui sobor de politicieni locali
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE