FOTOGRAFILA

BĂIETE, ÎNCĂ UN RÂND DE MITĂ SOCIALĂ DE LA PRIMĂRIE: Deși Guvernul are grijă de persoanele cu venituri mici, eliberând vouchere pentru alimente, dă și municipalitatea 400 de lei pe lună, să se vadă cine e jupânul

Să dai celor în nevoie nu este cu nimic greșit. Dă guvernul, dă și Uniunea Europeană, dă și municipalitatea Cluj-Napoca. Greșit este ca onor Maetrul, Însuși El Primarul, să-și însușească ca imagine până și compasiunea pe care o mimează pentru amărâții din Cluj-Napoca, pe banii clujenilor – că acest card de alimente nu se dă din buzunarul primarului, ci din al clujenilor – un mic amănunt.

Guvernul dă și el tichete sociale pentru achiziția de produse alimentare, prin Programul ”Sprijin pentru România”, în valoare de 250 de lei la două luni. Prin programul Combaterea sărăciei, a excluziunii sociale și a discriminării, dă și Uniunea Europeană.

Guvernul dă mai puțin pentru că are în grijă cam 2,5 milioane de români, aflați în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie, printre care și cei cărora Emil Boc le alocă 400 de lei pe an. Generos pe știfturi de imagine, Emil Boc a dublat de la 200 de lei valoarea tichetelor sociale la 400 de lei pe an.

Dacă era la fel de generos și cu casele sociale, și cu romii de la Pata Rât și nu cu amicii lui de cumetrii imobiliare, tăceam din gură și-l lăudam. Dar Boc numai își fidelizează șoșonarii prin astfel de gesturi. Totul e calcul electoral, nu generozitate. Cărând cartofi la căminele pentru bătrâni de două ori pe an, dând gratuitate la transportul în comun pentru pensionari, dând subvenție la căldură, dând tichete sociale, dând pachete cu alimente peste ce dă Uniunea Europeană (doar știm, că l-am prins cu cioace din acestea în campania electorală din 2016), Boc e cu ochii în sondaje.

Orice face, face pe număr de voturi. O problemă există pentru el doar când dispar procente electorale din dreptul numelui lui – atunci se mobilizează să le închidă oamenilor gura. Ca în campaniile electorale când le mai dă câte o mână de asfalt pe stradă unor disperați care ar putea viraliza nemulțumirea contra sa și a partidului din care face parte.

Pe banii bugetului local, pe funcțiile publice locale, Emil Boc își întreține o ”armată” de șoșonari de cam 70.000 de persoane. Când Cluj-Napoca aliniază la vot în jur de 100.000 de cetățeni din cei 300.000 cu drept de vot, de ce vă mai mirați că Însuș El, Titanul din Răchițele este reales la fiecare congres, pardon, scrutin electoral, cu 60-70% voturi?