FOTOGRAFILA

BĂIETE, ÎNCĂ UN RÂND DE MITĂ SOCIALĂ DE LA PRIMĂRIE: Deși Guvernul are grijă de persoanele cu venituri mici, eliberând vouchere pentru alimente, dă și municipalitatea 400 de lei pe lună, să se vadă cine e jupânul

Scris de 409

Să dai celor în nevoie nu este cu nimic greșit. Dă guvernul, dă și Uniunea Europeană, dă și municipalitatea Cluj-Napoca. Greșit este ca onor Maetrul, Însuși El Primarul, să-și însușească ca imagine până și compasiunea pe care o mimează pentru amărâții din Cluj-Napoca, pe banii clujenilor – că acest card de alimente nu se dă din buzunarul primarului, ci din al clujenilor – un mic amănunt.

Guvernul dă și el tichete sociale pentru achiziția de produse alimentare, prin Programul ”Sprijin pentru România”, în valoare de 250 de lei la două luni. Prin programul Combaterea sărăciei, a excluziunii sociale și a discriminării, dă și Uniunea Europeană.

Guvernul dă mai puțin pentru că are în grijă cam 2,5 milioane de români, aflați în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie, printre care și cei cărora Emil Boc le alocă 400 de lei pe an. Generos pe știfturi de imagine, Emil Boc a dublat de la 200 de lei valoarea tichetelor sociale la 400 de lei pe an.

Dacă era la fel de generos și cu casele sociale, și cu romii de la Pata Rât și nu cu amicii lui de cumetrii imobiliare, tăceam din gură și-l lăudam. Dar Boc numai își fidelizează șoșonarii prin astfel de gesturi. Totul e calcul electoral, nu generozitate. Cărând cartofi la căminele pentru bătrâni de două ori pe an, dând gratuitate la transportul în comun pentru pensionari, dând subvenție la căldură, dând tichete sociale, dând pachete cu alimente peste ce dă Uniunea Europeană (doar știm, că l-am prins cu cioace din acestea în campania electorală din 2016), Boc e cu ochii în sondaje.

Orice face, face pe număr de voturi. O problemă există pentru el doar când dispar procente electorale din dreptul numelui lui – atunci se mobilizează să le închidă oamenilor gura. Ca în campaniile electorale când le mai dă câte o mână de asfalt pe stradă unor disperați care ar putea viraliza nemulțumirea contra sa și a partidului din care face parte.

Pe banii bugetului local, pe funcțiile publice locale, Emil Boc își întreține o ”armată” de șoșonari de cam 70.000 de persoane. Când Cluj-Napoca aliniază la vot în jur de 100.000 de cetățeni din cei 300.000 cu drept de vot, de ce vă mai mirați că Însuș El, Titanul din Răchițele este reales la fiecare congres, pardon, scrutin electoral, cu 60-70% voturi?ULTIMA ORĂ

 • Acum 42 mins In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 2 hours PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 3 hours Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 3 hours General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 3 hours Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 5 hours Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 5 hours In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
 • Acum 8 hours In vizor
  După 9 ani de Cluj, doi tineri s-au mutat în Bucovina: “Clujul a devenit un oraș care nu mai e prietenos cu oamenii care stau acolo”
 • Acum 8 hours Rautacisme
  În sfârşit a aflat şi Emil Boc că guvernul i-o desconsideră pe “Antonia” şi face “cloud-ul IT regional” la Beclean
 • Acum 9 hours Din oras
  COŞMAR ÎN TRAFIC: Lucrările la Calea Mănăștur au dat traficul peste cap: “500 metri în 20 de minute!” Cei din autobuzele CTP au ales să meargă pe jos. Măcar “vinerea verde” a fost un succes!
 • Acum 9 hours Politica
  DIGITALIZAREA ÎN VIZIUNEA PNL: Prioritatea la coadă la ghişeu
 • Acum 10 hours FOTOGRAFILA
  După ce-şi bat joc cu lunile de afacerile celor care nimeresc în “şantierele” lui Boc, mai pun în pericol şi viaţa clienţilor acestora
 • Acum 11 hours Eveniment
  CĂUTAT DE POLIŢIE: A violat o fată de 14 ani!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE