Politica

Baiatul deputatului Stamatian, una dintre propunerile pentru BNR. Emanuel Ungureanu, anul trecut: "Deputatul PNL de Cluj, Stamatian, a prins 2 minute de aur pentru a pupa ghiulul …"

Scris de 1,885

In septembrie 2018, deputatul USR Emanuel Ungureanu semnala prietenia dintre medicul Florin Stamatian si liderii PSD, prietenie al carei scop era ascensiunea juniorului parlamentarului clujean: Andrei Stamatian.

“Nu trebuie să fii cititor în stele să înțelegi faptul că, domnul deputat PNL Stamatian trebuie să fie prieten bun cu Dragnea pentru ca, fiul său, Andrei, plasat ca prim- vicepreședinte al CEC Bank pe vremea lui Băsescu, să rămână în funcție. Salariul lunar al acestuia este de 17.200 de euro”, explica atunci Emanuel Ungureanu. 

Din toamna se pare ca lucrurile au luat amplorare, iar Andrei Stamatian este acum unul dintre indivizii propus pentru pozitia de membru in CA-ul Bancii Nationale Romane. 

Pentru BNR, PSD îl va susține pe Florin Georgescu pentru funcția de prim-viceguvernator, în timp ce PNL îl va susține pe Ionuţ Dumitru, actual președinte al Consiliului Fiscal, pentru funcția de viceguvernator.

Andrei Stamatian, prim-vicepreşedinte CEC Bank (fiul prefectului de Cluj Florin Stamatian) şi Gheorghe Gherghina sunt propuşi de PNL şi, respectiv, PSD, ca membri în CA al băncii centrale.

Partidul de opoziţie Uniunea Salvaţi România (USR) îl va nominaliza pe directorul de investiţii al fondului de pensii private NN Pensii, Cristian Popa, pentru un loc de membru în noul Consiliu de Administraţie al Băncii Naţionale a României. Agnes Nagy rămâne propunerea UDMR pentru un alt loc, tot de membru, în CA al BNR.

 

Citeste si: 

Imagini dramatice surprinse de către deputatul USR Cluj, Ungureanu, în Parlamentul României: deputatul PNL Cluj, Stamatian, l-a zdrobit la taclale pe Dragnea. Numai nu-l ținea de nasture!

Andrei Stamatian a devenit cunoscut în toată țara după scandalul privind creditul de un milion de euro accesat de Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului șef de stat Traian Băsescu. Absolvent al Universității Stanford, fiul fostului prefect de Cluj a devenit prim-vicepreședintele CEC Bank după ce BNR a respins inițial, în mai 2011, nominalizările Ministerului Finanțelor controlat  la acea vreme de PDL. Anterior, acesta a ocupat în grupul Raiffeisen pozițiile: manager de proiect, director de Organizare și Management Procese, director Proiecte Strategice și, într-un final, funcția de președinte în cadrul Raiffeisen Banca pentru Locuințe, singura poziție de conducător de bancă deținută de Andrei Stamatian.

Pe vremea când era student în SUA, Stamatian Jr. a făcut parte din frăția Phi Betta Kappa, una cu aer masonic în care sunt admiși doar cei mai buni studenți. Fiul fostului prefect spunea atunci că, de fapt, frăția este o “asociație academică onorifică, cu activitate culturală și de sponsorizare a unor proiecte umanitare”.

De asemenea, anul trecut, Andrei Stamatian s-a aflat printre cei 8 candidați pentru postul de vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), dar nu a reuşit să fie validat.

„Nepotism, pe tine scrie atât PSD cât și PNL. Cu litere mari” –  concluzioneaza in septembrie deputatul clujean Emanuel Ungureanu.

Vezi si: Andrei Stamatian (foto), bancherul care ocupă din 2011 funcţia de prim-vicepreşedinte al băncii de stat CEC Bank, a avut în 2013 un venit de 915.772 de lei, ceea ce înseamnă o medie lunară de peste 76.000 de lei (echivalentul a 17.200 de euro).ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 3 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 4 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 4 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 6 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 6 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 7 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 8 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 9 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 18 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 23 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 24 hours PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu vrea să accelereze reforma pensiilor speciale, în ciuda opoziției puternice a lui Nicolae Ciucă
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE